Button s Alonsem si pochvalují zlepšení McLarenu a Hondy

Button s Alonsem si pochvalují zlepšení McLarenu a Hondy

McLaren ve druhé letošní kvalifikaci formule 1 porazil pouze piloty týmu Manor. Jenson Button obsadil sedmnácté, Fernando Alonso 18. místo.

Brit nicméně po kvalifikaci řekl, že před Velkou cenou Malajsie udělal dodavatel motorů Honda velký krok vpřed.

„Když jste sedmnáctí, tak jste samozřejmě zklamaní. Musíte se ale podívat, jak velký jsme udělali progres. Myslím, že zítra s velkým množstvím paliva ukážeme více,” řekl Button, který na nejrychlejšího Lewise Hamiltona v Q1 ztratil 2,366 sekundy.

„Udělali jsme tu velký pokrok v oblasti motoru. Uvidíte to v závodě, v prvním závodě jsme šetřili neuvěřitelné množství paliva, něco kolem 20 procent. Bude to pro nás mnohem snazší. I nadále to bude obtížné, ale zlepšujeme se.”

K vyhlídkám na závod Button řekl: „Stejné jako vždy. Jít do toho a uvidíme, jak skončíme. Bude to znovu hodně o sběru dat, samozřejmě ale chceme také odvést maximum.”

„V posledním závodě jsem byl 38 sekund za jezdcem před sebou, takže když se dokážeme přiblížit, měli bychom být spokojeni. Jsou to jen dva týdny, v F1 nejsou žádné testy, takže tohle je dobré zlepšení. Doufám, že v tom budeme pokračovat.”

Alonso, pro kterého druhým závodem letošní sezóna teprve začíná, na týmového kolegu nestačil o desetinu sekundy.

„Dalo se to čekat, samozřejmě. Je pro nás těžké být vyřazeni v Q1, když se ale podíváme na fakta a čísla, tak je to z pohledu rychlosti mnohem lepší než v Austrálii,” řekl Španěl.

„Myslím, že se hodně zlepšujeme. Když se každé dva týdny zlepšíme o 1,5 sekundy, tak za tři až čtyři závody budeme na pole position! Tak uvidíme. V tuto chvíli je to pro nás velmi těžké, Křivka vývoje je velmi strmá, jsme daleko vzadu. V každém závodě se ale zlepšíme, naučíme novým věcem.”

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud