Button připouští, že na případnou nabídku McLarenu může říct ne

Button připouští, že na případnou nabídku McLarenu může říct ne

Ani dva závody před konce není jasné, kdo bude závodit za McLaren příští rok. Podle některých spekulací Woking tlačí na Alonsa, aby se už rozhodl. V nejistotě zůstávají oba současní piloti.

Kevin Magnussen dnes potvrdil, že postup McLarenu chápe a čeká, co bude dál. Žádná jiná jednání prý s nikým nevede. Pokud by ale z McLarenu nakonec někdo odešel, byl by to zřejmě Button.

Mistr světa z roku 2009 říká, že mu současná situace otevřela oči ve smyslu hledání jiných možností a výzev. Zároveň prohlásil, že i pokud mu McLaren nabídne novou smlouvu, tak to automaticky neznamená, že ji příjme.

„Jsem nadšený z výzev. Mám jich hodně, mnoho různých nápadů pro mou budoucnost, ať už se jedná o příští rok nebo o roky další. Formule 1 a závodění jsou velkou částí mého života, což neskončí, bude to pokračovat, jen teď nevím, kde to bude,“ říká Button.

Podle Buttona je větším zklamáním to, že nemá dostatečně dobrý vůz. „Tohle je F1 a existuje spousta věcí, které vás mohou zklamat ve sportu. Třeba pokud nemáte rychlé auto. Jsem mistr světa a chci vyhrávat závody. Takže pokud nemáte rychlé auto, jste zklamaný. To mě bolí více než cokoliv jiného.“

Doporučujeme

Články odjinud