Button: Porážka Hamiltona není důležitá, počítá se jen titul

Button: Porážka Hamiltona není důležitá, počítá se jen titul

Jenson Button tvrdí, že mu nezáleží na tom, jestli letos porazí týmového kolegu Lewise Hamiltona. Sezóna může být úspěšná jen díky titulu.

Hamilton od svého debutu v roce 2007 ještě nikdy nepodlehl týmovému kolegovi, v klasifikaci šampionátu skončil pokaždé před ním, ať už to byl Fernando Alonso, Heikki Kovalainen nebo Jenson Button.

Letos ale v tomto ohledu čelí zřejmě největšímu tlaku, v současné době je v poháru jezdců znovu za Buttonem, i když ztrácí jen tři body. Ovšem i když se ve formuli 1 říká, že první, koho musíte porazit, je týmový kolega, Button tomu velkou důležitost nepřikládá.

"Na to v průběhu sezóny nemyslíte," řekl. "Nemyslíte na porážku týmového kolegy, chcete jen body. Ani jeden z nás si v budoucnu nevzpomene, na jakém místě jsme v této sezóně skončili, pokud nevyhrajeme šampionát."

"O samotné body ani moc nejde. Jde o to, kdo vyhraje šampionát s největším počtem bodů, na tom záleží. Není to dokazování něčeho někomu, je to o boji o šampionát. Pokud ne letos, tak příští rok."

I když chce Button letos dál bojovat, ví, že jeho šance je už jen teoretická. Ale vývoj u McLarenu mu dává velkou naději, že by o titul mohl bojovat příští rok.

"S vozem jsem nebyl nikdy spokojenější a zlepšuji se," uvedl. "V současnosti si závodění opravdu užívám, s vozem jsem velmi spokojený a mám pocit, že autu v závodech skutečně rozumím."

"Myslím, že to je klíčové pro dobrý konečný výsledek. Víc si teď věřím, víc než kdy předtím, co jsem tady (u McLarenu). Opravdu se mi líbí směr, kterým jsme se s vozem vydali. V Maďarsku to byl dobrý pocit, tam nastal skutečný obrat."

Doporučujeme

Články odjinud