Button: Pokud má vyhrát Alonso, tak by to mělo být o víc než sedm bodů

Button: Pokud má vyhrát Alonso, tak by to mělo být o víc než sedm bodů

Jenson Button v Brazílii definitivně vypadl z boje o titul mistra světa a myslí si, že se v Abú Zabí rozhodne mezi Alonsem a Webberem. Španěl je ale ve stínu týmových příkazů z Německa.

"Je mi to jedno (kdo vyhraje)," uvedl Button. "Z mého pohledu je to jedno. Je vzrušující, že o šampionát budou v posledním závodě bojovat tři jezdci. Vyhrát může také Lewis, ale bude to mít velmi těžké."

Button se opakovaně stavěl proti používání týmové režie a přiznal, že by zřejmě raději ukončil kariéru, než aby se smířil s rolí týmové dvojky. Proto jsou jeho sympatie spíš na straně Red Bullu než Ferrari.

"Líbí se mi, jak nechali (Red Bull) své jezdce bojovat, tak by to mělo být," řekl. "Celou kariéru bojujete, abyste se dostali do formule 1, do dobrého vozu, takže byste měli mít rovnocennou příležitost."

"Nevím, kdo vyhraje. Je to velmi vyrovnané. Je to mezi Markem a Fernandem. Fernando je výjimečný jezdec. Někteří budou zklamaní tím, co se stalo v Hockenheimu, a budou se ptát, jestli si to zaslouží. Doufám, že pokud vyhraje, tak o víc než sedm bodů."

Buttonův týmový kolega Hamilton přiznal, že preference má i mezi jezdci, jako vítěze šampionátu by nejraději viděl Marka Webbera: "Letos odvedl skvělou práci. Tým mu řekl, kde je jeho místo, a on se navzdory všemu udržel vpředu. Myslím, že odvedl úžasnou práci."

Doporučujeme

Články odjinud