Button podezírá Ferrari, že mu pomohlo k penalizaci

Button podezírá Ferrari, že mu pomohlo k penalizaci

Jenson Button a tým McLaren jsou zklamaní přístupem stewardů k incidentu s Massou, který vyústil v penalizaci průjezdu boxovou uličkou.

Button si při souboji s Massou zkrátil trať, což mu pomohlo brazilského soupeře předjet. Pozici mu nevrátil, a tak přišel trest. McLaren ovšem tvrdí, že žádal o radu ředitelství závodu, ale ta navzdory slibu nikdy nepřišla.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh byl po závodě trochu rozladěný. "Zachovali se k nám krutě, protože když se ten incident stal, požádali jsme vedení závodu o radu, co máme udělat," vysvětloval pro Telegraph. "Oni nám řekli, že se nám ozvou, a neudělali to."

"Pak jsme se dozvěděli, že se to dostalo ke stewardům, Massa zajel k mechanikům a my už jsme s tím nemohli nic udělat. Když řeknou: ´Ozveme se vám,´ tak upřímně očekáváte, že se vám ozvou. Neočekáváte, že si to (rozhodnutí) přečtete na straně tři (informačních monitorů) o tři nebo čtyři minuty později."

Button nebyl o nic více nadšený. "Vytlačil mě mimo trať," řekl. "Před nájezdem do zatáčky jsem byl vpředu a pak jsem nevěděl, co mám dělat. Tým mi řekl: ´Zůstaň, kde jsi, uvidíme, co řeknou stewardi.´ Ale jakmile to Ferrari vidělo, zavolalo Massu do boxů. A v takovém případě dostanete penalizaci průjezdu boxy."

Button dokonce pojal podezření, že se tak Maranellští zachovali záměrně. "Nevím, jestli Massu nezavolali do boxů schválně, abych dostal penalizaci," uvedl. "I kdyby to udělali, tak to tak prostě je. Možná to udělali schválně, možná ne. Jsem zklamaný, že jsem nezískal víc bodů, když je auto tak dobré."

Šance na větší úspěch McLarenu v Austrálii omezilo také poškození podlahy u Hamiltonova vozu. Tým zatím neví, jestli si Hamilton podlahu narušil výletem mimo trať nebo například agresivní jízdou přes obrubníky, musí tuto záležitost nejdříve prošetřit.

Doporučujeme

Články odjinud