Button očekává v Koreji až pět zastávek v boxech

Button očekává v Koreji až pět zastávek v boxech

Výběr pneumatik Pirelli bude podle Jensona Buttona skutečnou komplikací pro závod na Jeongamu. Mohl by padnout rekord v celkovém počtu zastávek.

Pirelli přivezlo do Koreje své dvě nejměkčí směsi a přiznalo, že je to velmi agresivní volba. Italský dodavatel dokonce počítá s tím, že si týmy budou na rychlé opotřebení pneumatik stěžovat.

"Bude to těžké. S měkkými pneumatikami je v každém případě hodně těžké odjet dlouhou vzdálenost, takže se super měkkými to bude zajímavé," komentoval Button. "Mohlo by tu být hodně zastávek. Můžeme jich mít jen pět, víc ne, ale myslím, že bychom tady mohli využít všechny."

V Koreji proto bude klíčové se dobře starat o pneumatiky a například neprobrzďovat do zatáček, aby se nepoškozovaly. Náročná na pneumatiky bude podle Buttona také Indie, ale tam týmy dostanou k dispozici měkkou a tvrdou směs.

Button je známý tím, že je jeho jezdecký styl jemný a vlídný k pneumatikám, takže by mohl být znovu ve výhodě. Ale přiznal, že jistotu mít nemůže. "Na některých okruzích jsem měl s opotřebením pneumatik problémy, takže mi to nevyjde vždy."

McLaren se ale celkově velmi zlepšil, takže Red Bullu dokáže konkurovat už přímo i rychlostně. V Koreji proto míří za vítězstvím. "Naše auta podle mě pracují dobře na rychlých tratích, a to je dobře, protože to pro nás ve srovnání s Red Bullem byla slabina," připomněl Button. "V rychlých zatáčkách jsme se na ně vždy dívali a ptali se, jak to sakra dělají?"

"Pak jsme přijeli do Spa a byli jsme velmi konkurenceschopní. A to samé v Suzuce. Naše auto tam fungovalo dobře a v prvním sektoru jsme dokonce poprvé za tři roky byli rychlejší než Red Bull. Takže myslím, že je naše auto na rychlých okruzích konkurenceschopné."

Doporučujeme

Články odjinud