Button očekává tření mezi jezdci Ferrari, Pérez vidí silnou dvojici

Button očekává tření mezi jezdci Ferrari, Pérez vidí silnou dvojici

Jezdci McLarenu se úplně neshodnou na tom, jaké hrozbě budou čelit příští rok v podání sestavy Alonso - Räikkönen u Ferrari.

Felipe Massa předpověděl, že mezi piloty Ferrari dojde ke střetu. Button také vidí potenciál pro jiskření.

"Bude to mezi nimi dvěma zajímavá atmosféra, hlavně pokud bude Kimi stejně rychlý jako Fernando," řekl. "Pokud Kimi začne porážet Fernanda v kvalifikacích, tak to bude velké, protože Fernando není nejrychlejší, ale celkově je výjimečný, jeho závodní rychlost, je velmi dobrý ve vyhodnocování různých situaci, takže pro Kimiho bude těžké ho porazit."

Britský pilot si je v každém případě jistý, že v Maranellu nastane změna poměrů.

"Ferrari mělo mnoho let v týmu dva jezdce, kteří byli velmi rychlí, ale v jisté fázi sezóny to vypadalo, že jeden pomáhá druhému. Nemyslím, že by to byl případ Kimiho a Fernanda."

"Nemyslím, že se budou snažit si pomáhat. Člověk, který dokázal to, co oni, nebude chtít pomáhat svému týmovému kolegovi."

Ani vztahy na pracovišti nebudou podle Buttona vzorové "Jsem si jistý, že když Kimi vejde do místnosti, začne Fernando hovořit se všemi zaměstnanci týmu italsky. To přesně bych udělal já."

Sestava dvou mistrů světa podle Buttona neznamená zvláštní hrozbu. "Bude zábavné to sledovat zvenčí, ale bude díky tomu tým silnější? Já si to nemyslím."

To Buttonův týmový kolega Sergio Pérez má z Ferrari trochu větší obavy. "Pro nás všechny bude zajímavé sledovat, jak budou spolu vycházet. Těším se na to a myslím, že dvojice Fernando a Kimi bude těžko porazitelná."

Doporučujeme

Články odjinud