Button: Nejsme v takové formě, abychom mohli vyhrát následující závody

Jenson Button přiznal, že McLaren výkonnostně stále ztrácí. Za obvyklých podmínek zatím o vítězství bojovat nemůže. Přidat musí hlavně v kvalifikaci.

"Podmínky nám v tomto závodě určitě pomohly," řekl úřadující mistr světa po GP Austrálie. "Nejsme na tom tak, abychom mohli v příštích dvou nebo třech závodech vyhrát. Takže si tuto chvíli musíme užít. Získali jsme slušný počet bodů, i když nejsme nejrychlejší. Musíme pracovat na oblastech, v kterých jsme slabí."

Podle Buttona McLaren ztrácí především v kvalifikaci, což by se mělo každým závodem zlepšovat. Závodní rychlost má vůz MP4-25 dobrou. V úvodu závodu dokonce dokázal držet krok s Vettelem.

"Nejdříve jsem ho doháněl a bylo to zvláštní," pozastavil se Button. "On začal ujíždět a já jsem ho pak dokázal stahovat. Pak tým řekl: ´Pokusíš se odjet celý závod na těchto pneumatikách, 45 - 50 kol.´ Tak jsem si řekl, že trochu zpomalíme a zjistíme, jak na tom jsme."

Vettela nakonec vyřadila technika, ale je možné, že kdyby na trati zůstal, jel by do boxů ještě jednou.

"Podle předchozích zkušeností, i když nevím, jestli tomu je tak i teď, je Red Bull celkem tvrdý na zadní pneumatiky. Pokud by v závodě zůstal, jsou tu různá kdyby a ale. Nevíme, jak by to dopadlo," dodal Button.

Doporučujeme

Články odjinud