Button: Nedokážu šetřit pneumatiky, Hamilton je v tom teď lepší

Button: Nedokážu šetřit pneumatiky, Hamilton je v tom teď lepší

Po vydařeném vstupu do sezóny se Jenson Button začal trápit a neví, jak z bludného kruhu ven. Nepříjemné pro něj je, že ztrácí v oblasti, ve které dřív vynikal, tedy v práci s pneumatikami.

Button se vždy vyznačoval jemným jezdeckým stylem, který byl šetrný k technice a pneumatikám. Také díky němu dokázal loni zdolat týmového kolegu Lewise Hamiltona. Do letošní sezóny sice vstoupil vítězstvím v Austrálii, ale v posledních dvou závodech se dostal do problémů, se kterými si zatím neví rady.

V Barceloně startoval do závodu z 10. pozice, přesto do cíle dojel za Hamiltonem, který viděl zhasnutí červených světel až z 24. místa. "Byl jsem prostě pomalý," uznal Button. "Přijít na to, proč jsem byl pomalý, to bude už trochu těžší."

"Obvykle jsem dobrý v šetření pneumatik. V současnosti to ale nedokážu. S vozem se trápím. Nejde to vyřešit ze dne na den, což mi dělá starosti. První dva závody byly dobré, ale Bahrajn byl těžký a tady (v Barceloně) to bylo také náročné."

Pro Buttona je zvlášť nepříjemné, že se nejedná o problémy McLarenu MP4-27, protože Hamilton takové potíže nemá. Dokonce se v týmu obrátila karta, s pneumatikami si ve Španělsku rozuměl lépe právě mladší Brit.

"Prostě nedokážu najít přilnavost a nedokážu ji využít. Nemyslím, že bych býval mohl jet na dvě zastávky v boxech (jako Hamilton)," dodal Button.

Doporučujeme

Články odjinud