Button: Nebýt Hamiltona, chtěl bych za týmového kolegu Alonsa

Button: Nebýt Hamiltona, chtěl bych za týmového kolegu Alonsa

Jenson Button se domnívá, že má v mnoha ohledech blízko k Fernandu Alonsovi. Spojuje je přístup k formuli 1, proto by zřejmě byli dobří týmoví kolegové.

Button závodí třetím rokem u McLarenu po boku Hamiltona. "Lewis je extrémně rychlý, neustále to ukazuje, a je opravdu vzrušující mít takového týmového kolegu," uvedl pro Daily Mail. "Někdy je to těžké, ale jindy je to skvělé. Je to skutečná výzva, a to se mi líbí."

Mistr světa z roku 2009 proto nemá důvod toužit po jiném týmovém kolegovi. Ovšem i tak si velmi cení Fernanda Alonsa. "Kdyby Lewis nebyl ve formuli 1, tak si osobně myslím, že by bylo velmi vzrušující mít za kolegu Fernanda."

"Fernando je extrémně talentovaný, je to dvojnásobný mistr světa a je rychlý. Je v tomto sportu nejrychlejší? Asi ne a zřejmě by řekl to samé, ale je velmi inteligentní."

Button i o sobě přiznává, že zřejmě není nejrychlejší. Přesto dokáže vyhrávat, a v tom cítí jisté spojení s Alonsem. "Svým způsobem jsme si podobní, v některých věcech ale určitě ne. Podobáme se třeba v tom, jaký chceme kolem sebe tým lidí. Abychom uspěli, potřebuje takovou podporu. Takže ano, bylo by vzrušující s ním pracovat, pracovat s ním a být nepřítelem, což by on určitě byl."

Doporučujeme

Články odjinud