Button nadšený z proměny vozu, Magnussen zklamaný svou chybou

Button nadšený z proměny vozu, Magnussen zklamaný svou chybou

Jenson Button v kvalifikaci vybojoval sedmé místo, které vzhledem k potížím s vyvážením v trénincích hodnotí pozitivně. Kevin Magnussen boural, z čehož byl velice zklamaný.

Button se po celý víkend trápil, až měl pocit, že všichni ostatní jezdí na suchu, zatímco nad ním prší. V kvalifikaci však byl jeho mclaren jako vyměněný.

„Až do kvalifikace se mi zdálo, že na mě celý víkend prší! Dnes odpoledne se už ale auto chovalo mnohem lépe. To bylo obrovským pozitivem.

Sedmé místo víceméně odráží to, kde jsme. Nevíme ale, co zítra udělá počasí. Na suchu je naše tempo v dlouhých jízdách dobré, ale všichni kluci přede mnou jsou velice rychlí, takže uvidíme, co se dá dělat. Jsem na čisté straně roštu, takže budu doufat v dobrý start.“

Magnussen odstartuje z boxů

Kevin Magnussen byl po kvalifikaci velice zklamaný. Zahodil totiž šanci na dobrý výsledek, když havaroval v první zatáčce. V nájezdu nedokázal správně odhadnout množství vody na trati, jelikož výjezd na cílovou rovinku stále ještě poskytoval plnou přilnavost.

„Prostě jsem trefil zeď. Trať byla v první zatáčce daleko mokřejší než v té poslední. Když jsem vyjížděl z poslední zatáčky, přilnavost byla normální, takže jsem do první zatáčky brzdil na obvyklém místě, tam už to ale bylo daleko mokřejší.

Fyzicky jsem v pořádku, ale jsem smutný, že jsem z toho nevytěžil víc. Jsem zklamaný za tým, myslím, že jsme znovu mohli dosáhnout slušného kvalifikačního výsledku.“

Magnussen bude muset kvůli rozsahu poškození svého mclarenu startovat z boxové uličky: „Teď se s tím zkrátka musíme poprat, při startu z boxů to bude daleko náročnější, já jsem ale odhodlaný odjet dobrý závod. Jsem jen velice zklamaný, že jsem udělal tu chybu."

Doporučujeme

Články odjinud