Button na příští sezonu zatím nemyslí

Zájem o jeho osobu ho těší, ale nehodlá se jím nechat rozptýlit.

Jenson Button zažívá pohádkovou sezonu. Bezkonkurenční vozy týmu Brawn GP a bezchybné výkony v závodech ho odměnily pohodovým vedením v šampionátu. Button je dnes prostě v kurzu, proto není divu, že se objevují informace o údajném zájmu několika špičkových týmů o jeho služby. Brawn GP již má pro Buttona zřejmě připravenou novou, dlouholetou smlouvu, která by mu zajistila příjmy rovnající se těm, jaké by mu mohly nabídnout bohatší týmy.

Sám Button však momentálně jen nerad mluví o své budoucnosti. Všechnu svou snahu a soustředění směřuje k této sezoně.

"S týmem budu jednat mnohem později v průběhu sezony. Zažívám skvělé časy, ale je mi jasné, že by mohly velice rychle skončit, pokud se nebudu správně soustředit. O nové smlouvě jsem s nikým nejednal, přečetl jsem si o tom několik článků, ale příliš se o to momentálně nezajímám. Jsem tu, abych závodil. Nechce se mi mluvit o penězích, pouze o závodění. Bavit se o něčem jiném by teď bylo irelevantní.

S tímto týmem jsem proto, že jsem věřil, že mi připraví dobré auto, to je celé," řekl.

Button se také vyjádřil k údajnému zájmu jiných týmů:

"Hezky se o tom zájmu čte, ale momentálně nemám zájem se pouštět do jakýchkoliv diskuzí. Jsem teď velmi šťastný, dělám to, co se po mně žádá, tedy vyhrávám závody a vedu šampionát. Na příští rok nemyslím."

Vyhrál pět závodů se šesti, přesto odmítá tvrzení některých soupeřů, že o titulu je rozhodnuto. Už v Turecku to prý bude o hodně těžší.

"Myslím, že Red Bull by tam měl být hodně silný. Uvidíme, jak mu bude fungovat nový difuzor. Všeobecně se ale čeká, že budou dobří a já s tím souhlasím. Už v Monaku byli silní. Dá se říci, že mají stejnou rychlost jako my, jen se jim nepodařilo dát vše dohromady.

Dobré bude i Ferrari. Závod po závodě se zlepšovalo a v Monaku bylo hodně nebezpečné. Můžete sice podotknout, že je to odlišný okruh, ale i v Turecku je hodně pomalých zatáček. Ferrari navíc může využít KERS pro kopcovité části okruhu.

McLaren by měl být na větší části okruhu rychlý, ale obávám se, že zatáčka číslo osm jim bude dělat příliš velké problémy. Toyota se vrátila ke svému předchozímu aerodynamickému nastavení, což by jí mohlo pomoci.

Máme za sebou šest závodů, šampionát vedu o šestnáct bodů, což není mnoho. Kdyby se náskok neměnil, měl bych titul jistý až dva závody před koncem, a do té doby se toho může stát ještě hodně. Určitě to nebude procházka růžovou zahradou. Důkazem jsou výkony ostatních týmů. Když se podíváte na data ze závodů, zjistíte, že jsou stejně rychlí. Porazili jsme je díky tomu, že se nám víkend jako celek více vydařil. Myslím si ale, že soupeři budou v pohodě. Jen doufám, že ne příliš často," řekl Button.

Doporučujeme

Články odjinud