Button na Hamiltona ztrácí a má co dohánět, říká Fry

Bývalý Buttonův šéf z Brawnu GP Nick Fry poukázal na rozdíly mezi oběma jezdci McLarenu. Úřadující mistr světa na svého mladšího kolegu v Bahrajnu ztrácel a má co dohánět.

"Je tam jasný rozdíl, který bude muset Jenson smazat. Je to naprosto zřejmé," uvedl Fry pro Reuters. "Jsem si jistý, že po tomto víkendu bude přemýšlet nad tím, jak ztrátu na Lewise dohnat."

Formule 1 čekala na srovnání nových jezdeckých dvojic u předních týmů a nejhůře v tomto ohledu dopadl právě Button, piloti Ferrari a Mercedesu dojeli do cíle za sebou. Přitom Buttona mnozí varovali, aby nepřestupoval na domácí půdu Lewise Hamiltona.

"Lewis má v tuto chvíli výhodu domácí půdy, ale čím déle bude Jenson u týmu, tím bude ta výhoda menší," pokračoval Fry. "Bude se muset zabývat všemi aspekty své výkonnosti, nejen jízdou, ale také spoluprácí s týmem. Jenson to vše ví a bude tvrdě pracovat.

Základy svému neúspěchu položil Button podle šéfa McLarenu Martina Whitmarshe už den před závodem. "Upřímně, Jenson byl v sobotu zklamaný svojí kvalifikací, a dá se to pochopit," uvedl. "Neměl volnou trať. Byl rychlejší než mercedes (v závodě), ale nedokázal ho (Schumachera) předjet, stejně jako se na začátku Lewis nemohl dostat před Rosberga."

"Lewis měl celkem volnou trať a mohl předvést, co dokáže, Jenson volnou trať neměl. Byl to rozumný začátek, jsem si jistý, že chceme, aby se mu dařilo více. Uvidíme v Austrálii, snad budeme mít pár nových dílů na autě."

Zatímco Hamilton odstartoval čtvrtý a do cíle dojel třetí, Button se kvalifikoval jako osmý a pod šachovnicovou vlajkou projel na sedmém místě.

Doporučujeme

Články odjinud