Button: Musíme zůstat realisty

Button: Musíme zůstat realisty

Jenson Button dnes v kvalifikaci na Silverstonu vybojoval pro McLaren nejlepší výsledek letošní sezóny, když odstartuje ze třetí pozice. V proměnlivých podmínkách domácí pilot nestačil pouze na Nica Rosberga a Sebastiana Vettela.

„Vím, že je to jen třetí místo v kvalifikaci, my jsme ale v posledních 18 měsících neměli šanci dosáhnout takového výsledku. Během celé kvalifikace jsme měli rychlost, ne tedy ve srovnání s mercedesy, ale měli jsme ji,” řekl Button.

„Každému jsem říkal 'Na rovince mi prokluzují kola' a oni mi odpověděli 'Tlač, nemáš co ztratit a teď musíme zariskovat, abychom získali nějaké pozice'. Tak jsem tlačil, bylo to velmi agresivní kolo, ale vyplatilo se. Velké díky týmu za tuhle zprávu. Trochu jsem si usnadnil závod, musíme být ale realisty. Chci bojovat o stupně vítězů. Pokud bude počasí jako dnes, je to možné. Za normálního suchého závodu to ale bude velmi obtížné. Půjdu do toho ale na sto procent, abych z tohoto víkendu vytěžil maximum.”

F12014SIL_HZ05096.jpgF12014SIL_HZ05793.jpgF1SIL2014_JK1591633.jpg

Úspěšnou kvalifikaci z pohledu McLarenu podtrhl pátým místem Kevin Magnussen. „Bylo skutečně obtížné odhadnout, jak bude vypadat trať kolo od kola, takže jsem k tomu přistupoval relativně konzervativně. Teď lituji, že jsem více netlačil, vždy je ale obtížné poznat, jak moc ještě můžete zatlačit. Byl jsem docela překvapen tím, jak suchá byla trať na konci Q3. Ani jsem si nemyslel, že by na konci bylo potřeba vyjet, jelikož nikde nebylo ani zdaleka sucho. Podmínky ale byly lepší, než jsme si mysleli.”

Doporučujeme

Články odjinud