Button měl zájem závodit v DTM, říká Berger

Button měl zájem závodit v DTM, říká Berger

Bývalý mistr světa formule 1 Jenson Button projevil zájem závodit v německém šampionátu cestovních vozů DTM. Předseda ITR, které šampionát pořádá, Gerhard Berger ale řekl o důvodech, proč to nakonec nevyšlo.

Button na konci loňské sezóny odešel ze šampionátu Super GT, kde za volantem Hondy NSX-GT závodil v týmu Kunimitsu. Přiznal však touhu pokračovat ještě v závodění někde jinde.

Závody DTM si Button vyzkoušel vloni v rámci posledního podniku sezóny na Hockenheimu, kterého se zúčastnily také tři vozy právě z japonského šampionátu Super GT.

Podle Bergera by však pro 40letého Buttona bylo obtížné absolvovat kompletní sezónu DTM. Brit totiž žije i se svou snoubenkou Brittny Wardovou a synem Hendrixem v domě v Los Angeles.

„Mluvil jsem s Jensonem na Hockenheimu. Řekl, že by rád závodil v DTM. Z následného rozhovoru jsem ale vyčetl, že by rád i nadále žil v LA,“ řekl Berger pro Motorsport.

„DTM je náročné a představuje absolutní vrchol. Abyste byli úspěšní, musíte žít v Evropě a musíte být každý den v kontaktu s týmem. Nevím, jestli je na to připraven. Velmi rád bych ho viděl v DTM. Mám ho rád a hodně o něm vím, ale myslím, že je v takové fázi života, kdy už má jiné zájmy,“ řekl vítěz 10 velkých cen F1.

Button již dříve jako jeden z důvodů svého rozhodnutí odejít po dvou sezónách ze Super GT označil časté cestování mezi Spojenými státy a Japonskem. Kromě osmi závodů sezóny musel do Japonska letět kvůli testům Hondy a dodavatele pneumatik Bridgestonu.

„Když máte vlastní rodinu, život se změní. Z pohledu závodění se ale nic nemění. Když usednu do auta, cítím se stejně. A abych pravdu řekl, nejlepší závody jsem letos (v roce 2019) měl od narození Hendrixe,“ řekl vloni Button.

„Ano, budu trávit více času doma. Změnilo mě to. Stále ale budu závodit, jsem závodník a nemůžu přestat. Budu závodit tak do osmdesáti jako Stirling Moss! Pokud máte stále to nadšení a jste zapálení do závodění, musíte závodit,“ vysvětlil Brit.

Foto: DTM

Doporučujeme

Články odjinud