Button: McLaren se zlepšil, ale Ferrari a Red Bullu se asi nevyrovnáme

Button: McLaren se zlepšil, ale Ferrari a Red Bullu se asi nevyrovnáme

Jenson Button je potěšený pokrokem, kterého McLaren dosáhl od posledních testů. Nevěří však, že by v prvním závodě mohl mít auto, s kterým by bojoval o vítězství.

"Byl bych překvapený, kdybychom se v Melbourne dokázali vyrovnat Red Bullu a Ferrari," přiznal Button po prvním dni posledních testů v Barceloně. "To bychom chtěli moc vzhledem k počtu kilometrů, který jsme ve srovnání s nimi najeli, a vzhledem k rozdílům v rychlosti z posledních testů."

"Myslím, že to bude náročné. Ale nikdy neříkejte nikdy. Pokrok, kterého jsme s vozem dosáhli, na mě zapůsobil. Ale pořád to nestačí. Tento týden budeme víc pracovat na nastavení a uvidíme, jak moc se jim dokážeme přiblížit. Ale mít stejnou rychlost jako oni v prvním závodě, to bude těžké."

Podle britského pilota je McLaren MP4-26 dobrý monopost, ale kvůli pozdějšímu představení a problémům se spolehlivostí ho tým nedokázal posunout na úroveň konkurence.

"Auto je podle mě dobré, ale jestli je výjimečné, to v tuto chvíli nevím," řekl. "Je to hlavně kvůli tomu, že jsme ve voze netrávili dost času, nenajeli dost kilometrů a nepracovali na nastavení."

Výsledky týmové práce se ale podle Buttona projevují pozitivně, takže má McLaren důvod věřit, že se bude i nadále zlepšovat. "Auto dobře reaguje na změny, což je dobře," hodnotil. "Takže bychom měli být spokojení s pokrokem, kterého jsme dosáhli, ale pořád to nestačí na boj na čele. Ale jdeme správným směrem, což je dobré."

Vzhledem k současné situaci by proto mistr světa z roku 2009 nebyl zklamaný, kdyby McLaren patřil v Austrálii alespoň mezi tři nejlepší. "Jako třetí nejrychlejší tým nebudete spokojeni, ale nebyl by to špatný začátek sezóny. Z takové pozice se dá hodně dokázat. Vzhledem k posledním testům a naší rychlosti bychom s tím byli celkem spokojeni," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud