Button: McLaren musí zrychlit vývoj, jinak bude v Austrálii ztrácet

Button: McLaren musí zrychlit vývoj, jinak bude v Austrálii ztrácet

McLaren představil svůj nový vůz později než konkurence a navíc ho v testech potrápily problémy se spolehlivostí. Kvůli tomu se dostal pod tlak ve vývoji.

"Určitě jsem neodjel počet kol, který jsem očekával," přiznal Jenson Button o testech v Barceloně pro Autosprint. "A když jde o vývoj nového vozu, klíčové je najet mnoho kilometrů. Konkurence jde vpřed a když nejezdíte, uteče vám, i v oblasti nastavení. Věřím, že má tento vůz velký potenciál, ale pokud bude mít vývoj zpoždění, budeme v prvních závodech hodně ztrácet."

Vzhledem k odloženému začátku sezóny má McLaren více času své potíže vyřešit. Svůj pokrok si bude moci znovu ověřit v Barceloně, kde se uskuteční poslední předsezónní přípravy.

"Následující testy budou důležité, abychom dali vše dohromady - KERS, zadní křídlo a některé nové aerodynamické díly," potvrdil britský jezdec. "Pak budeme mít jasnou představu o tom, v jaké situaci se nacházíme. Myslím, že teď je obtížné odhadnout rozložení sil. Slyšel jsem, že je Red Bull rychlejší o 6 desetin než Ferrari, nebo také že Ferrari je o sekundu rychlejší než všichni ostatní! Na jasný obrázek si musíme počkat do prvního závodu."

Doporučujeme

Články odjinud