Button: McLaren měl v posledních dvou závodech na vítězství

Button: McLaren měl v posledních dvou závodech na vítězství

McLaren ztratil dvě příležitosti porazit Red Bull. Ve Španělsku a Monaku mohl jeho vůz zvítězit, ale ani jednou to nevyšlo.

Zatímco ve Španělsku marně stíhal Sebastiana Vettela Lewis Hamilton, v Monaku útočil na první místo Jenson Button. Ale do cesty mu vjel safety car, a přerušení závodu také nepomohlo.

"Na jedné straně je potěšující, že jsme měli komplet schopný vyhrát závod v posledních dvou Grand Prix. Ale samozřejmě není nikdy uspokojivé, když vám potenciální vítězství uteče, ale takové je občas Monako," konstatoval Jenson Button. "I tak ten víkend přinesl mnoho pozitivního."

Button pochválil McLaren za velmi dobře připravené auto, které bylo v Monte Carlu okamžitě rychlé. I když v kvalifikaci nemohl kvůli Pérezově nehodě odjet závěrečný pokus a zaútočit na pole position, s druhým místem byl spokojený.

"A v závodě to šlo snadno," pokračoval. "Inženýři odvedli dobrou práci a informovali mě o veškerém dění. S autem se jelo snadno, hlavně v druhém stintu jsme byli extrémně rychlí. Nemyslím, že jsem na trati udělal něco špatně, ale bohužel negativní dopady měly okolnosti mimo naší kontrolu."

Safety car znemožnil Buttonovi si vybudovat potřebný náskok a nakonec skončil za Alonsem a Vettelem. Vyčkával na příležitost zaútočit, ale ta nepřišla.

"Dokázal jsem se jim přiblížit, ale dostal bych se dopředu, jen kdyby někdo z nich udělal chybu, nebo vyjel někde mimo," přiznal. "Ale nemusel jsem se nutně snažit protlačit dopředu. Viděl jsem, že Sebovy pneumatik odcházejí a že by Fernando mohl vycítit příležitost předjet. Já jsem vyčkával, až Fernando zaútočí, protože v takovém případě by oba buď bourali, nebo by Fernando převzal vedení a já bych měl dobrou příležitost zaútočit na Seba."

Ale ani tento plán nevyšel, protože byl závod kvůli hromadné nehodě přerušen a všichni mohli přezout.

"Jak jsem řekl, tak to v Monaku chodí. I když je to zklamání, že jsme nemohli získat vítězství, které by pro tým bylo fantastické, získali jsme slušný počet bodů a podle mě jsme dobře připraveni na další závody," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud