Button lituje nepovedeného startu, chtěl Vettela potrápit

Button lituje nepovedeného startu, chtěl Vettela potrápit

Britský pilot stáje McLaren dojel na Monze na druhé pozici již potřetí v řadě. Oproti startovnímu roštu si tedy polepšil o jedno místo.

Button se na startu propadl až na sedmou pozici, a ztrátu tak musel dohánět souboji se soupeři, jmenovitě s Lewisem Hamiltonem, Michaelem Schumacherem a Fernandem Alonsem.

"Byl to opravdu zábavný závod. Souboje s Lewisem, Michaelem a Fernandem jsem si užil. Bylo to povedené, sice jsme nebojovali o prvenství, ale to by po pádu na sedmou pozici nebylo dost dobře možné. Start mi nevyšel, ale byla to zábava, atmosféra tu je doslova elektrizující. Musíme vše dotáhnout do bezchybného stavu a pak se snad můžeme pokusit bojovat se Sebem.

Nevím, jestli bychom s ním dnes mohli soupeřit. Škoda toho startu, možná to nevypadá jako tak závažná věc, ale stojí vás to spoustu času. Odvedli jsme dobrou práci při pitstopech. Druhé místo je skvělé, ačkoliv vnitřně vždycky pomýšlíte na víc. S DRS je to zvláštní. Na rovince se dostaneme na omezovač a víc už z vozu nevymáčkneme. V Ascari jsem udělal chybu, Fernando poodjel a nedokázal jsem se mu přiblížit. Na tvrdé směsi ale neměl přilnavost," řekl Button.

Lewis Hamilton se musel spokojit se čtvrtou pozicí. Nejvýraznějšími momenty jeho závodu byly dlouhotrvající souboje s Michaelem Schumacherem.

"Byl to fajn závod, dojel jsem do cíle a bodoval, takže si vlastně nemám nač stěžovat. Při restartu byl Michael ve vnější stopě. Díval jsem se na něho ve zpětných zrcátkách a Sebastian mi poodjel, takže jsem se ho nemohl zachytit. Prostě jsem zaspal. Na rovinkách jsme dnes byli docela pomalí, což znamenalo, že se mi před Michaela dostávalo jen s obtížemi. I se zapnutým DRS jsem byl na rovinkách pomalejší než on. Musel jsem s ním opravdu naostro bojovat. Fakt je ale ten, že jsem dojel před ním, takže to dopadlo dobře. Takové je závodění.

Podpora, jaké jsme se dočkali v Itálii od fanoušků, byla úžasná. Stejné to bylo s počasím. Už se těším, až se sem zase za rok vrátíme. Pochybuji, že je ještě šance Sebastianovi vzít titul, ale budeme se dál snažit. Nyní se těším na zámořské závody. Mým cílem bude získat pro tým nějaká vítězství," nechal se slyšet Hamilton.

Doporučujeme

Články odjinud