Button letos neočekává větší potíže s pneumatikami

Button letos neočekává větší potíže s pneumatikami

Navzdory změnám, které Pirelli připravilo ve své nabídce letošních pneumatik, je Jenson Button přesvědčený, že se na začátku roku nebude opakovat loňský chaos.

Pirelli změnilo vše, od směsí, přes konstrukci až po tvar. Ale Button souhlasí s šéfem italského výrobce pneumatik Paulem Hemberym, týmy by se tentokrát neměly dočkat nemilých překvapení.

"Myslím, že všechny stáje vstoupí do této sezóny s větší jistotou ohledně pneumatik Pirelli," řekl britský pilot McLarenu. "Jak víte, loni to byla tak trochu neznámá, když jsme si zvykali na nové gumy, ale je méně pravděpodobné, že se to stane i tentokrát, takže v této oblasti je více stability."

"U pneumatik jsou rozdíly u směsí a tvarů, ale nemyslím, že budou tak zásadní pro celkovou výkonnost vozu jako loni."

Naopak u technických pravidel došlo jen k minimálním změnám. "Takže očekávám, že většina týmů bude přes zimu pokračovat v ladění svých vozů," komentoval Button.

"Je vždy zajímavé sledovat, jak se auta vyvíjejí v době stability pravidel, protože sledujete meziroční pokrok, jak inženýři ladí a vylepšují své myšlenky a nápady. Doslova vidíte, jak se auto ze sezóny na sezónu zlepšilo. Je to šílené."

"Že tu bude stabilita, doufám také z dalšího důvodu, vyhrál jsem poslední závod roku 2012, takže by bylo perfektní vyhrát i první závod roku 2013!"

Doporučujeme

Články odjinud