Button letos dohání ztrátu, ale má lepší auto než loni

Úřadující mistr světa Jenson Button letos znovu bojuje o titul, ale okolnosti si vyžadují odlišný přístup. Loni hájil náskok s pomalejším vozem, letos dohání ztrátu s lepší technikou.

"Kdybych loni ztrácel deset bodů a řekli byste mi, že musím v posledních pěti závodech útočit, řekl bych, že to neudělám, protože na to nemám auto," srovnával Button v rozhovoru pro Press Associaton Sport. "Ale letos ho mám. Mám konkurenceschopný vůz a i když následující závody pro nás budou náročnější, budu útočit a je to vzrušující."

"Nebudu vyčkávat a doufat v dobrý výsledek, nebo se snažit o konzistenci. Dělal jsem to v druhé polovině loňského roku a mentálně je to velmi náročné. Ale když jste vzadu, doháníte ztrátu a máte dobré auto, můžete být agresivnější. V každém závodě musím být agresivní. Nemůžu vyčkávat a doufat v dobré body."

Jelikož jeden titul mistra světa Button už má, svůj hlavní cíl si splnil, i proto může být v letošním šampionátě uvolněnější. S loňskou Grand Prix Singapuru se jeho současné rozpoložení nedá srovnávat.

"Vzpomínám si, že jsem loni v Singapuru řekl v kvalifikaci v kole na cestě do boxů, že jsme zahodili šampionát, ale teď jsem sem přijel nadšený," řekl Button. "Tenkrát jsem dokončil pátý, i když jsem se kvalifikoval jedenáctý. Tentokrát si to tak těžké dělat nebudu. Ale ano, jsem vzrušený. Dva Britové bojují o titul, takž bychom měli být spokojení."

"Budu si každý závod prostě užívat, i když se v noci pořád budím, když odjedu špatný závod. O závodech hodně přemýšlím, což je nepříjemné, protože občas se od nich potřebujete odtrhnout. Ale cítím se mnohem uvolněnější. Každý závod si chci užít a pokud bude nakonec dobrý výsledek, bude to úžasné. Pokud ne, tak ne. Budu bojovat příště a příští rok budu zpět, ale v současnosti si užívám závodění, a to je pro mě nejdůležitější."

Doporučujeme

Články odjinud