Button: Kvalifikace mě překvapila, čekal jsem to horší

Button: Kvalifikace mě překvapila, čekal jsem to horší

Piloti McLarenu zajeli v kvalifikaci na Grand Prix Velké Británie 2013 podobný výsledek jako v ostatních kvalifikacích letošní sezony. Button i Pérez totiž znovu uvízli už v její druhé části.

Ačkoliv Jenson Button odstartuje do Velké ceny Velké Británie až z jedenáctého místa, sám pilot pokládá kvalifikační výsledek za příjemně překvapující. Po volných trénincích prý viděl formu McLarenu ještě tragičtěji. "Jsem výš, než jsme dneska ráno a včera předpokládali," radoval se. "Bylo to ale hodně obtížné.  Pro kvalifikaci jsme několik věcí změnili a teď jsme o vteřinu pomalejší než rychlé vozy, ne o vteřinu a půl. Získali jsme tu půl sekundu, ve kterou jsme doufali. Nikdy nemáme radost, že jsme na jedenáctém místě, ale kdybychom se dostali do třetí části, nemyslím si, že bychom vůbec vyjeli, takže bychom stejně skončili na desátém místě," vysvětlil Brit.

Buttonův týmový kolega Sergio Pérez, který v kvalifikaci zajel čtrnáctý nejrychlejší čas, se cítí být poškozen úředníky FIA. Ti ho během kvalifikace zavolali na mostovou váhu, což mu prý uškodilo. "Myslím, že jsem hodně trpěl kvůli špatnému zahřátí pneumatik, protože jsem musel zastavit kvůli mostové váze FIA, kde jsem pneumatiky hodně zchladil," řekl Mexičan. 

Pilot si navíc ve třetím volném tréninku prorazil pneumatiku a poškodil při tom i podlahu svého monopostu. Týmu pak nezbyla jiná možnost než nasadit na jeho vůz starou specifikaci podlahy, aby se vůbec mohl kvalifikace zúčastnit. "Nebyla to nejlepší příprava, jakou můžete mít. Je to nejdůležitější trénink před kvalifikací, takže jsme tam rozhodně o něco přišli," přiznal Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud