Button: Je to velká výzva závodit vedle Alonsa

Button: Je to velká výzva závodit vedle Alonsa

Jenson Button se těší na spolupráci s Fernandem Alonsem.

Button řekl, že si představuje smlouvu na déle než jeden rok, protože chce znovu bojovat o šampionát. Podle BBC by měl mít smlouvu na jeden rok s obcí pro rok 2016. Mistr světa z roku 2009 se zároveň těší na Alonsa.

„Je to velmi zvláštní sedět zde jako závodní jezdec McLarenu-Hondy vedle tohohle chlapa,“ řekl Button, sedící vedle Alonsa v McLaren Technology Centre.

„Byly to dlouhé týdny, ale na některé věci v životě se vyplatí počkat. Bude to můj 16. rok ve formuli 1 a především má šestá sezóna s McLarenem. Závodit vedle tohohle chlapíka bude velký výzva, ale bude to také především vzrušující výzva.“

Kdo už tak veselý nebyl, to byl samozřejmě Kevin Magnussen. „Moje kariéra byla pozastavena, jak řekl Ron, což není dobré, ale stále věřím, že mám budoucnost v F1 jako závodní jezdec. Samozřejmě jsem zklamaný, že nebudu závodit, ale stále jsem s velkým týmem a mám velké příležitosti v F1. Jsem mladý a mám před sebou spoustu času, takže jsem stále pozitivně naladěn.“

Dennis přirovnal Magnussenovu situaci k Alonsovi nebo k Häkkinenovi. Oba po roce přešli do role testovacích jezdců, aby se pak do F1 vrátili. 

Doporučujeme

Články odjinud