Button je nejlepší týmový kolega, jakého kdy Hamilton měl

Button je nejlepší týmový kolega, jakého kdy Hamilton měl

Lewis Hamilton musel v McLarenu čelit třem týmovým kolegům, mezi nimiž byl i Fernando Alonso. Za nejlepšího ale považuje Jensona Buttona.

"Být dobrým jezdcem není jen otázkou rychlosti," uvedl Hamilton pro The Sun. "Je to o vaší přítomnosti v týmu, komentářích, osobnosti a chování, když vyhrajete a když prohrajete. Jenson je celkově vzato určitě nejlepší z těch, kterým jsem kdy čelil."

Hamilton přitom nedávno prohlásil, že si na trati nejvíce dává pozor na Fernanda Alonsa, jenž byl jeho týmovým kolegou v roce 2007. Označil ho dokonce za svého Prosta, narážel tak samozřejmě na legendární rivalitu mezi francouzským šampiónem a Ayrtonem Sennou.

"Panuje mezi námi vzájemný respekt," řekl o španělském soupeři z Ferrari. "Má velký talent. Je velmi, velmi rychlý, ale ne neporazitelný. To není nikdo."

V současnosti ale celý McLaren čelí především dominantnímu Sebastianu Vettelovi. Ten je hlavním soupeřem všech, kdo mají ambice bojovat o vítězství v šampionátu.

"Musím porazit Red Bull. Mají nejlepší auto," konstatoval Hamilton. "Když jsem naposledy jel v Barceloně, což bylo během zimních testů, auto nemělo žádnou přilnavost. Teď přítlak mám a v závodě budu konkurenceschopnější."

Doporučujeme

Články odjinud