Button jako náhrada Bottase u Williamsu?

Button jako náhrada Bottase u Williamsu?

V případě, že Valtteri Bottas po letošní sezóně skutečně opustí Williams, jeví se jako nejvážnější kandidát na jeho místo Jenson Button.

Právě Fin je totiž favoritem na místo svého krajana u Ferrari Kimiho Räikkönena. Mistr světa z roku 2007 totiž nemá své místo vedle Sebastiana Vettela zatím jisté a zdá se, že právě jeho kroky roztočí letošní přestupový kolotoč.

Podle zdrojů BBC už Ferrari s Williamsem o Bottasově přestupu jednalo, k dohodě však zatím mezi oběma stranami nedošlo. Pokud by se však tyto spekulace potvrdily, je zřejmě největším adeptem na uvolněnou sedačku u týmu z Grove Button.

Zajímavé přitom je, že mistr světa z roku 2009 svou kariéru ve Formuli 1 právě u Williamsu v roce 2000 začínal, než se přes Benetton/Renault, BAR, Hondu a Brawn GP dostal do McLarenu, kde působí nyní již šestou sezónu.

Button by však se svým přestupem mohl narazit právě u McLarenu. Ve smlouvě je totiž uvedeno, že Brit nemůže přejít k jinému týmu, dokud se McLaren sám nerozhodne s ním rozvázat kontrakt. McLaren je zase v tomto ohledu vázán daným termínem, do kterého se musí rozhodnout.

U McLarenu by se jako varianty na Buttonovu sedačku nabízeli jeho rezervní jezdec Kevin Magnussen (Buttonův loňský týmový kolega) a Stoffel Vandoorne, kterému se letos velice daří v GP2.

„Dostal jsem spoustu otázek na to, co budu dělat příští rok, já nad tím ale nepřemýšlel, myslím to vážně,” řekl 35letý Buttou.

„Teď se musím jen soustředit na zlepšování auta, za pár měsíců si pak sedneme a promluvíme si o příštím roce.”

Příliš moudří nejsme ani po vyjádření Bottase, který řekl, že neví, zda bude příští rok u Williamsu a je třeba počkat.

A co se týče Räikkönena, tak v jeho případě se podle zdrojů blízkých týmu Ferrari rozhodlo vyčkat s rozhodnutím do konce léta.

„Nevím o nic víc, než co jsem věděl na začátku roku. Z mého pohledu se za poslední měsíce situace vůbec nezměnila. Kdybych něco věděl, tak bych to řekl. Bohužel nevím nic,” řekl ke své současné situaci Räikkönen.

Na závěr se nabízí ještě otázka k situaci, kdy Bottas odejde z Williamsu a Button zůstane u McLarenu. K Felipemu Massovi, u kterého se očekává prodloužení smlouvy, by se pak mohli připojit právě Magnussen nebo Vandoorne.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud