Button doufá, že výsledek je počátkem vzestupného trendu

Button doufá, že výsledek je počátkem vzestupného trendu

Button se po startu propadl až na chvost, nakonec se mu i při strategii tří zastávek dařilo předjíždět soupeře, šetřit pneumatiky a dojet osmý před Pérezem, který byl v boxech čtyřikrát.

Závod vyšel McLarenu lépe než kvalifikace. Jenson Button dokončil Velkou cenu Španělska v Montmeló na osmém místě, Sergio Pérez byl devátý. Přestože cíle McLarenu jsou daleko vyšší, jezdci i vedení se shodují, že jde o posun správným směrem.

Button startoval do závodu až ze čtnáctého místa a závod označil jako zajímavý. "Zaváděcí kolo bylo velmi pomalé, což nás poškodilo. Můj start nebyl nejlepší, neměl jsem přilnavost, v první zatáčce byl zmatek a na konci prvního kola jsem byl až sedmnáctý. Zvolili jsme stejnou taktiku jako v Číně, měli jsme jinou strategii než ostatní. Osmé místo ukazuje, jak dobrou práci jsme odvedli. Nevím, jestli jsme zlepšili náš vůz, nebo ne, ale určitě jsme porazili auta, která bychom možná neporazili," tuší Angličan, který je rád, že oba vozy bodovaly. "Doufejme, že to je začátek vzestupného trendu. Nasbírali jsme dnes důležité informace a budeme na nich několik příštích závodů pracovat a pokračovat ve zlepšování MP4-28."

Mistr světa z roku 2009 dále poděkoval početným britským fanouškům na tribunách. "Pořád je před námi dost práce. V této chvíli je to těžké, ale těší mě, že jsme z toho, co máme, dostali maximum," dodal.

Pérez byl spokojen o poznání méně, doufal v lepší průběh závodu. "Je těžké starat se o tyto pneumatiky. Neodvedli jsme dobrou práci, stejně jako řada dalších jezdců jsem potřeboval čtyři zastávky. Nevytěžil jsem tak z potenciálu našeho auta maximum. Proto jsem nebyl spokojen, ale myslím, že celkově to byl pro nás lepší víkend," věří Mexičan. "Naše auto se stále zlepšuje, myslím, že v Monaku můžeme odvést trochu lepší práci. Doufám, že v příštích závodech budeme postupně snižovat ztrátu na auta před námi."

Šéf týmu Martin Whitmarsh pochválil Buttona za odvedenou práci, protože Angličan při jízdě na tři zastávky dokázal aktivně předjíždět, postupovat dopředu a přitom šetřit pneumatiky. Pochválil i Péreze, přestože ten nakonec potřeboval o zastávku více. Whitmarsh stejně jako po kvalifikaci připomněl, že cíle týmu z Wokingu jsou vyšší než šest bodů za závod.

Doporučujeme

Články odjinud