Button doufá, že se Vettel a Webber neudobří

McLarenu by pomohlo, kdyby vztahy mezi jezdci Red Bullu nebyly dobré. Jenson Button by proto uvítal, kdyby neshoda mezi Vettelem a Webberem kvůli nehodě v Istanbulu zůstala nevyřešená.

"Nevím, co se bude mezi nimi dít, jestli ten spor do příštího závodu vyřeší," řekl Button. "Ale pokud ne, mělo by to znamenat, že už tolik nebudou sdílet informace, možná, nevím, jak to u nich funguje."

"A když jste s někým v takovém rozporu, můžete ztratit soustředění a myslet si, že nejdůležitější je porazit týmového kolegu. A to může ovlivnit vaše výkony. V Kanadě už to mezi nimi může být v pořádku. Já doufám, že ne. Pokud ano, bude znovu těžké je porazit."

I když riziko sporů mezi jezdci existuje u všech týmů, Hamilton po tureckém závodě prohlásil, že s Buttonem kolidovat nebude, protože mezi nimi panuje vzájemný respekt. Jeho slova Button potvrdil.

"Jak se dalo očekávat, tvrdě spolu soutěžíme, ale jsme féroví," řekl. "Letos jsme už měli pár dobrých soubojů. Dokonce i dříve v minulosti, když jsme byli v různých týmech, jsme spolu bojovali. Je to velmi dobrý vztah. Oba k sobě máme ohromný respekt a on je skvělý týmový kolega. Je velmi rychlý a velký závodník. Je těžké ho porazit, ale pro mě je to vzrušující, opravdu si to užívám a byl to skvělý závod."

Doporučujeme

Články odjinud