Button doufá, že ho Alonso tento víkend zničí

Button doufá, že ho Alonso tento víkend zničí

Týmový kolega je pro jezdce vždy tím největším soupeřem. Jenson Button má ale v USA zajímavé přání – doufá, že ho Fernando Alonso na trati zničí. Proč?

Alonso a Button nebudou mít totiž v Austinu stejné vybavení. V útrobách Alonsova vozu bude vylepšená pohonná jednotka, kterou McLaren nasadil v Rusku, ale pouze v pátek. Button ji dostane až v Mexiku. 

„Obvykle, když jste týmoví kolegové, chcete přesně stejný (motor),“ řekl Button. „Ale já doufám, že je to opravdu dobré vylepšení, věřím, že bude rychlý a bude mě po celý víkend ničit!“

„Když bojujete o mistrovství světa nebo na čele, musí být všechno stejné. Ale v naši situaci na tom nezáleží,“ míní Button.

V USA si Button i bez lepšího motoru věří. „Tento okruh je pro nás mnohem lepší než Soči. Získali jsme tam body, protože jsme měli spolehlivost a neudělali nic špatně.“ 

V Austinu má být o víkendu škaredé počasí. Button doufá, že bude dnes pršet a on si budeme moci zmapovat trať – podívat se, kde se drží voda na trati.

Alonso: 2,5 sekundy a zvítězíme

„Dva a půl sekundy. Pokud se zlepšíme o dvě a půl sekundy, tak příští rok vyhrajeme,“ řekl Alonso. Na dotaz, zda je to realistické odpověděl: „Ano, myslím, že to je realistické, ale problém je v tom, že musíme tvrdě pracovat s velkou disciplínou přes celou zimu a být všichni jednotní, protože v této nové formuli 1 je to vše o balíku.“

Podle Alonsa je třeba zapracovat nejen na výkonu motoru a vozu, ale také na spolehlivosti, protože momentálně už použili 10 motorů.

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud