Button do Mugella nepojede, McLaren nebude testovat žádné velké úpravy

Button do Mugella nepojede, McLaren nebude testovat žádné velké úpravy

Na rozdíl od Lewise Hamiltona necítí Jenson Button potřebu testovat v Mugellu za účelem vyřešení problémů, které McLaren potkaly v Bahrajnu.

Ačkoliv přijel McLaren na poslední Grand Prix jako jeden z favoritů, v bahrajnském závodě se propadl, a to především kvůli tomu, že mu rychle odcházely pneumatiky.

Hamiltona to přimělo k přehodnocení plánů, které pro testy v Mugellu počítaly jen s testovacími jezdci Paffettem a Turveym, a řekl, že možná do Itálie zamíří, aby pomohl s řešením problémů.

Jeho týmový kolega Button se ale domnívá, že pro závodní jezdce nemá smysl v Mugellu nastoupit. "Důvod, proč tam nebudeme, je, že jsme v Mugellu ještě nikdy nebyli," vysvětloval pro Daily Mail.

"Nemyslím, že bychom tam byli přínosní, protože nemáme žádné velké věci k testování. Pro testovací jezdce je dobré zkoušet různé díly a pár extrémních věcí, ale pro nás není nutné tam být."

Že McLaren nebude mít v Mugellu velké úpravy, neznamená, že je nebude mít ani v příštím závodě ve Španělsku. Týmy totiž mají tendenci maximálně prodlužovat čas na vývoj jednotlivých dílů, takže například Ferrari avizovalo, že kompletní evropský balík úprav nasadí až do Grand Prix v Barceloně, v testech bude mít jen některé jeho části.

Doporučujeme

Články odjinud