Button: Díky letošní sezóně víme, jak máme postavit vůz 2014

Button: Díky letošní sezóně víme, jak máme postavit vůz 2014

McLaren si letos vyzkoušel, co nefunguje, a proto podle Buttona má velkou šanci postavit monopost pro příští sezónu správně.

Příští rok budou vozy sice velmi odlišné od těch letošních, ale McLaren věří, že využije letošní zkušenosti.

"Podle mě je při stavbě vozu pro příští rok důležité pochopit, co bude fungovat a co ne," uvedl Button. "My jsme si to vyzkoušeli a udělali chyby, zatímco Red Bull ne, alespoň to tak vypadá, ale my víme přesně, co s vozem nechceme udělat."

"Takže to zužuje prostor a myslím, že víme, co máme udělat s autem pro příští rok. Neříkám, že bude vítězné, protože to nikdo neví, ale mám pocit, že dobře chápeme, proč tohle auto není."

McLaren si letos prožívá jednu ze svých nejhorších sezón a potřebuje se vrátit na přední pozice, protože se současnými výsledky všichni trpí.

"Pekelně to bolí," přiznal k letošnímu trápení Button. "Pokud jste nikdy nevyhráli Grand Prix nebo šampionát, nebolí to tolik, ale když ano a normálně se vám daří alespoň bojovat o šampionát, i když to delší dobu nevyšlo, bolí to."

"Nemyslím, že to bude trvat dlouho. Máme celou továrnu, několik set lidí, máme zdroje, abychom se z toho dostali, máme zkušenosti. Stane se to, jen musíte doufat, že se to stane příští rok."

Doporučujeme

Články odjinud