Button chce zřejmě přestoupit k Red Bullu, směje se Horner

Button chce zřejmě přestoupit k Red Bullu, směje se Horner

Chyba Jensona Buttona při zastávce v boxech během GP Číny pobavila Red Bull a sám britský jezdec ji bere s nadhledem.

Když v Šanghaji zamířili Jenson Button a Sebastian Vettel společně do boxů, došlo k humorné situaci. Button si spletl boxové stání a zaparkoval u připravených mechaniků Red Bullu. Ti ho pomocí gestikulací poslali o místo dál na stání McLarenu, protože chtěli co nejrychleji odbavit Vettela.

"Evidentně se mu tolik chce jezdit pro Red Bull, že u nás zastavil," vtipkoval po závodě šéf Red Bullu Racing Christian Horner.

Sebastian Vettel, jenž nevěřícně sledoval Buttona špatně odbočit, byl taktéž rozveselen. "No, zůstal jsem překvapivě klidný, protože jsme hned viděl, co dělá," uvedl pro oficiální stránky formule 1. "Jen jsem doufal, že náš mechanik se zvedákem zareaguje dost rychle a nechá ho projet, a že Jenson také rychle zareaguje a nezastaví, protože jinak bych ztratil drahocenný čas."

"Okamžitě pokračoval a zajel na své místo. Kdyby se opravdu pokusil získat od našich lidí nové pneumatiky, kdo ví, jestli by mi McLaren pomohl? Alespoň bych v to doufal," dodal se smíchem.

I když šéf McLarenu Martin Whitmarsh vyjádřil přesvědčení, že tato Buttonova chyba možná stála tým dvojité vítězství, sám jezdec si to nemyslí. "No, vždycky je jednou poprvé," uvedl pro Reuters. "Když jsem jel do boxů, díval jsem se dolů a přepnul přepínač, který jsem si myslel, že přepnout mám, což před zastávkou děláme vždy."

"Jak jsem jel, tak jsem zjistil: ´Bože, to není ten správný přepínač.´ Přehodil jsem špatný přepínač, takže jsem ho vypnul a zapnul ten správný. A když jsem zvednul hlavu, tak už jsem tam byl (u Red Bullu). Myslel jsem si, že jedu na správné místo, ale nebylo to tak. Takže na mě mávali. Nebylo to nic hrozného, stálo mě to asi dvě sekundy. Závod bych tak jako tak dokončil na stejném místě a Lewis by i tak vyhrál."

Dnes si pak z Buttona utahovala kvůli včerejší chybě i jeho přítelkyně. "Právě jsem dorazil do Tokia a Jessy mi nabídla, že mi před dalším závodem v Turecku dá lekce z parkování," prozradil britský pilot.

Doporučujeme

Články odjinud