Button chce u McLarenu vydržet a znovu spolupracovat s Hondou

Button chce u McLarenu vydržet a znovu spolupracovat s Hondou

Jenson Button nemíní ukončit kariéru v dohledné době, minimálně další dva roky plánuje dál závodit u týmu McLaren.

Buttonova smlouva končí letos a novu zatím stále nemá, ale on a McLaren chtějí společně pokračovat.

"Chci tady být v roce 2015," potvrdil. "To bude důležitý rok. Mnoho let jsem spolupracoval s touto japonskou automobilkou, bude vzrušující s ní spolupracovat znovu."

Honda začne dodávat motory McLarenu právě v roce 2015 a Button ji zná ze svého předchozího působení v Brackley, kde měla svůj tým. Příští rok bude poslední sezónou s Mercedesem, ale britský pilot věří, že ani zdaleka nemusí být přechodná.

"Opravdu se těším na rok 2015, ale nejdříve se musíme zaměřit na příští rok. Já si myslím, že příští rok můžeme s Mercedesem vyhrát šampionát. Pořád je to s nimi velmi dobré partnerství a bude příjemné skončit nahoře."

Button na závěr vyloučil, že by nakonec mohl změnit názor a z McLarenu utéct. V minulosti jeho pověst trochu utrpěla, když sliboval věrnost Williamsu a pak ji nedodržel.

"Jsem loajální. V minulosti jsem občas nebyl," připustil. "Když jste u menšího týmu, u něhož nevidíte budoucnost, je správné si vždy hledat něco lepšího. Ale když jste u týmu, jako je tento, a s budoucností, jakou má, je to velmi vzrušující příležitost pro jakéhokoliv jezdce."

"Vím, že Red Bull měl teď v posledních letech úspěšnou sérii, ale ta skončí. Když jste v top týmu, v jakémkoliv ze tří nebo čtyř top týmů, je pro blízkou budoucnost lepší zůstat na místě. Ale hlavně pro mě, protože já jsem tu spokojený."

Doporučujeme

Články odjinud