Button chce odejít na vrcholu, prodlouží smlouvu s McLarenem?

Button chce odejít na vrcholu, prodlouží smlouvu s McLarenem?

Button se nechal slyšet, že nehodlá ukončit kariéru a forma jeho týmu je spíše motivací zůstat, než odejít.

Kariéra Jensona Buttona je zejména ve své druhé polovině hodně turbulentní. Nejdříve byl na začátku roku 2009 málem bez závodní sedačky, aby se o pár měsíců později stal mistrem světa. Hodně lidí hodnotilo jeho titul jako zásluhu dvojitých difuzorů. Button ale podepsal s McLarenem a mnohdy nesoustředěnému Hamiltonovi byl více než vyrovnaným soupeřem.

Hamilton rodnou kolíbku opustil a v okamžiku, kdy se Button těšil na převzetí otěží v jednom z nejslavnějších a nejlepších týmů, přišla krize.

Není to tak dlouho, co McLaren lámal rekordy v počtu závodů v řadě, ve kterých odjížděl s alespoň jedním bodem. Nyní ale přišlo období bodového sucha a tým se trápí snad ještě více, než v loňském roce.

Jenson Button má dnes 34 let, ve formuli 1 je patnáct let a na konci roku mu končí smlouva. Podle svých slov se ale k odchodu nechystá. Každý pilot chce odejít na vrcholu, takže forma McLarenu je spíše motivací zůstat než skončit.

McLaren nyní upíná své krátkodobé naděje k pochopení svého vozu, ve kterém má být ukrytý potenciál a pro příští sezónu k motorům Honda. S těmi chce jezdit už v testech po posledním závodě v Abú Zabí.

Doporučujeme

Články odjinud