Button: Byl to podobný problém jako v pátek ráno

Button: Byl to podobný problém jako v pátek ráno

McLaren má za sebou v Bahrajnu další obtížnou kvalifikaci. Malým úspěchem může být alespoň postup Fernanda Alonsa do druhé části. Jenson Button kvůli technickým potížím nezajel žádný čas.

Brit po kvalifikaci řekl, že technický problém byl velmi podobný tomu, který jej potkal už na začátku prvního tréninku. McLaren se však i přesto podle něj zlepšuje, což dokázal Alonso, který se letos poprvé dostal do druhé části kvalifikace.

„Fernando se dostal do Q2, což je pro nás dobré. Je škoda, že jsem se tam nemohl také probojovat,” řekl Button.

„Jsou tu zlepšení, musíme tedy zůstat pozitivní. Je zkrátka jen frustrující, když v kvalifikaci nedokážete zajet ani jedno kolo.”

„Všechno prostě vypnulo, následovala hlasitá rána a já vystoupil z vozu...“

„Třetí trénink byl překvapivě dobrý. Po včerejšku, kdy jsme toho moc neodjeli, to (pro kvalifikaci) vypadalo dobře, ale stalo se mi něco podobného jako v pátek ráno, kdy se všechno prostě vypnulo, následovala hlasitá rána a já vystoupil z vozu.”

„Musíme udělat ještě hodně práce, pracujeme ale na tom a neustále se zlepšujeme. Věděli jsme, že to bude těžký start do sezóny, nakonec jsme ale v této fázi měli více pozitiv, než jsme mysleli, takže to není špatné,” dodal Button.

Alonso body nečeká

Alonso sice letos poprvé dostal McLaren do druhé části kvalifikace, očekávání však krotí, když říká, že McLaren není v pozici, aby mohl v závodě bodovat.

„Je smutné, že se radujeme z postupu do Q2“

„Je smutné, že se radujeme z postupu do Q2,” řekl Alonso, který bude stát na 14. pozici.

„Pravděpodobnější to (bodovat) je, když startujete blíže bodovaným pozicím, myslím ale, že nám pořád něco chybí. V závodě by se něco muselo stát, abychom dosáhli na body, když bude ale všechno normální, bude to těžké.”

Dvojnásobný mistr světa je přesto s kvalifikací spokojen. „Všechno, co jsme přidali do vozu, fungovalo. Musíte se naučit chodit, než začnete běhat, a my jdeme krok za krokem. Nemám ale pochyb o tom, že náš směr je správný.”

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud