Button bude startovat ze špinavější strany roštu

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Grand Prix Turecka si buduje zvláštní tradici. Zatím pokaždé tu vyhrál pilot startující z prvního místa. To by mělo hrát ve prospěch Sebastiana Vettela. Suverén dosavadního průběhu sezony, Brit Jenson Button, by však rád tento zvyk porušil. Rozdílný jezdecký styl obou jezdců Brawn GP přispěl k tomu, že Button a Barrichello poslední část kvalifikace odjeli na rozdílných směsích pneumatik - Button zvolil měkčí, Barrichello tvrdší.

"Na závod se těším. Vítěz kvalifikace tu zatím pokaždé vyhrál, tak se pokusíme to změnit. Dá se tu předjíždět, takže by to mohla být zábava. Tenhle okruh mi sedí, proto jsem byl po prvním tréninku trochu zklamaný, protože auto nebylo správně vyvážené. Když ale jeden pilot z týmu dokáže zajíždět dobré časy, víte, že na to auto má. To byl i náš případ, šlo jen o nalezení správného nastavení.

Včera to bylo pro všechny těžké. Foukal hodně vítr. Ten se dnes ustálil a vůz se po několika úpravách řídil mnohem lépe. Po trénincích jsme stáli před volbou, jakou směs pneumatik upřednostnit pro kvalifikaci. S primární směsí jsme si nebyli příliš jistí, proto jsem ve třetí části kvalifikace zůstal na měkčí směsi, což byla dobrá volba," řekl Button.

Klíčovou roli může v zítřejším závodě hrát už samotný start. Vzhledem k tomu, že na trati v Istanbulu se nezávodí příliš často, je trať mimo ideální stopu velice špinavá. To si uvědomují i u Brawn GP.

"Diskutovali jsme o tom, která pozice na startu bude lepší, doufám, že je to ta třetí. Řekli mi, že zítřejší závod bude jediný, který se v Istanbul Parku v letošní sezoně pojede. Na cílové rovince se jezdí převážně vpravo. Proto doufám, přestože mám Jensona velice rád, že moje strana na roštu bude výhodnější.

Lidé v týmu přes noc odvedli dobrou práci. Myslím, že tato trať by svou charakteristikou naším vozům měla vyhovovat. V prvních dvou kolech ve třetí části kvalifikace jsem se zamotal do provozu, poslední pokus také mohl být lepší. Zajímalo by mě, jaký čas by se dal teoreticky na těchto pneumatikách zajet," řekl Barrichello.

Ross Brawn ocenil výkon obou svých jezdců a vyzdvihl dobrou práci týmu, kterému se přes noc podařilo odstranit problémy s nastavením. Strategie by měla Brawnu vyhovovat.

Doporučujeme

Články odjinud