Button bez následků přestál ozbrojené přepadení

Button bez následků přestál ozbrojené přepadení

Jenson Button vyvázl bez následků z pokusu o ozbrojené přepadení nebo o odcizení jeho auta na své cestě na hotel v sobotu večer. Uvedli to představitelé McLarenu.

Button sám neřídil, za volantem seděl policista, který za cenu nárazů do jiných aut dokázal skupině šesti mužů se zbraněmi ujet.

„V sobotu 6. listopadu večer na cestě z okruhu Interlagos do Morumbi, čtvrti Sao Paula, se šest zjevně ozbrojených mužů pokusilo zmocnit auta, ve kterém cestoval Jenson Button. Nikdo z cestujících nebyl zraněn,“ uvádí se v prohlášení McLarenu.

S Buttonem cestoval jeho otec John, fyzioterapeut Mike Collier a Buttonův manažer Richard Goddard. Jezdci McLarenu jsou v Brazílii převáženi opancéřovanými vozy, které řídí zkušení policisté. Bezpečnost je v Brazílii, a tím spíše v době konání velké ceny, dlouholetým problémem. Bezpečnostní a policejní složky po incidentu zavedou dodatečná opatření pro personál F1.

„Jsem rád, že se mnou nejela (přítelkyně) Jessica, byla by vyděšená,“ řekl Button.

Během Velké ceny Brazílie 2006 bylo přepadeno auto s personálem týmu F1 Toyota. Skupina téměř dvaceti mladíků se zbraněmi na auto zaútočila přibližně tři a půl kilometru od závodního okruhu. V jednu chvíli přiložil jeden z útočníků pistoli k hlavě tiskové mluvčí týmu, Fernandě Villas-Boasové. Ozvaly se i výstřely. Naštěstí ani tenkrát nebyl nikdo zraněn. 

Doporučujeme

Články odjinud