Button: Abych zůstal v F1, musím mít konkurenceschopný vůz

Button: Abych zůstal v F1, musím mít konkurenceschopný vůz

Jeden z nejzkušenějších pilotů současného startovního pole formule 1 zatím nemá jisté místo pro rok 2017.

Jenson Button řekl, že musí mít k dispozici konkurenceschopný vůz, aby ve formuli 1 zůstal i v další sezóně, která by byla už jeho osmnáctá.

Mistr světa z roku 2009 zatím nemá jistou svou budoucnost u McLarenu, za který závodí od sezóny 2010. Jeho jméno přitom již bylo skloňováno s možným přestupem do Williamsu, ve kterém jeho kariéra ve F1 začala.

„Pokud budu příští rok závodit, tak jedině v případě, že budu v autě, které je konkurenceschopné,“ řekl 36letý Brit.

„Poslední rok a půl jsem si užil tuto cestu, dostal jsem se ale do bodu, kdy cítíte, že už jste udělali dost a projektu už nemůžete dát víc a nemůžete pomoct jej posunout vpřed,“ řekl Button ke spolupráci McLarenu s jeho dodavatelem pohonné jednotky Hondou.

„Snad trochu později v této sezóně uvidíme, jak na tom jsme a snad to bude dobré místo, nebo pro mě bude dobré místo někde jinde, já budu moct bojovat o stupně vítězů a vítězství a zůstanu.“

„Příští rok chci být ve F1 jen v případě, že budu mít pocit, že budu konkurenceschopný a budu si to užívat. To je moje rozhodnutí o tom, jestli chci zůstat v F1 nebo dělat něco jiného. Nechci odcházet, pokud jsem konkurenceschopný.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud