Button a Pérez si vyříkali Bahrajn a usmířili se

Button a Pérez si vyříkali Bahrajn a usmířili se

Na týmové poradě s jezdci McLaren probral souboje z Bahrajnu a uzavřel je. Nikdo se už na nikoho nezlobí, Button i Pérez uznali, že zašli moc daleko.

O nebezpečnosti některých manévrů, které doprovázely jejich vzájemný souboj, nepochybovali piloti McLarenu, už když je prováděli. Tým jim to připomněl, s oběma si osobně promluvil šéf Martin Whitmarsh.

"Ano, samozřejmě, abychom se ujistili, že to všichni jasně chápou, a abychom šli vpřed," potvrdil sportovní šéf týmu Sam Michael pro Autosport. "Jenson i Checo měli možnost říct nám své názory a my jsme jim pak prezentovali pozici týmu."

"Ta pozice je prostá, McLaren umožňuje oběma svým jezdcům závodit tvrdě a férově, na oplátku musí jeho jezdci tuto důvěru respektovat a tým nezklamat. Byla to dobrá diskuze, Jenson a Checo nechtěli jen ty problémy probrat, ale také se usmířit."

Oba jezdci připustili, že zašli moc daleko. "Ano. Checo byl pochopitelně spokojený se svým výkonem, ale uznal, že chvílemi byl až moc blízko hranic. Stejně tak Jenson uznal, že během závodu reagoval tvrdě na některé okolnosti. Společně jsme si prošli detaily, přesný obsah diskuze na veřejnost nepatří."

Jedinou starostí McLarenu tedy je, aby podobné souboje v budoucnu nevedly k nehodám. Protože zakazovat jezdcům spolu závodit nehodlá. I když to může mít nepříjemné dopady, jako bylo rychlejší opotřebení pneumatik na Buttonově voze.

"Uvědomte si, jaké škodlivé dopady by mělo, kdybychom našim jezdcům včera (v neděli) dali příkaz nezávodit," upozornil Michael. "Aby bylo jasno, neříkám, že v budoucnu nikdy nepřijde scénář, kdy budou použitelné týmové příkazy, třeba z důvodu spolehlivosti."

"Ale v takovém případě by oba jezdci o té situaci věděli, chápali by ji, nebo pokud bychom jim ji nemohli vysvětlit během závodu, tým by věděl, že jim ji dokáže dobře vysvětlit po závodě. Ale včera taková situace nebyla, takže nebyl prostor pro týmový příkaz."

"Formule 1 je o motoristických závodech, závodění je to hlavní. Proto 100 miliónů lidí zapíná každý druhý víkend televizi, aby se dívali na Grand Prix. Proto je formule 1 tak populární sport. Proto jsme se všichni zamilovali do formule 1, když jsme byli děti. A proto McLaren bude vždy fungovat tímto způsobem, jako závodní tým."

"A aby bylo jasno, Jenson a Checo to tak chtějí. Oba přišli do McLarenu s tím, že budou moci závodit, takže v tomto ohledu naplno podporují tým."

Doporučujeme

Články odjinud