Buenos Aires ePrix: vítězství Birda a fantastický Buemi

Buenos Aires ePrix: vítězství Birda a fantastický Buemi

Buenos Aires ePrix vyhrál po startu z pole position Sam Bird. Hvězdou závodu byl Sébastien Buemi, který se po startu z posledního místa propracoval na druhou pozici.

Kvalifikaci ovládl poprvé ve formuli E Sam Bird před Nicolasem Prostem a da Costou. Spokojení mohli být také u týmu Venturi. Mike Conway, který nahradil Villeneuva, skončil ve své první kvalifikaci na pátém místě.

Kvalifikace se naopak nepovedla lídrům šampionátu. Průběžně druhý di Grassi skončil sedmý. Buemi po roztočení v sedmé zatáčce dokonce odstartoval poslední.

Závod

Průjezd první zatáčkou se obešel bez větších problémů. Na prvních místech se pořadí neměnilo, Buemi se dokázal už v prvních zatáčkách dostat na patnáctou pozici.

Nahoru šel také di Grassi, který ve druhém kole pokořil Conwaye a dostal se na šesté místo. Oba lídři se prodírali pořadím i v dalších kolech. Po šesti kolech už Buemi klepal na dveře první desítky.

Horkou chvilku zažil D'Ambrosio, který musel do boxů pro trochu netypickou výměnu pneumatiky. Z boxového stání málem odjel i s pistolí na utahování matic.

Ve 13/35 kole se da Costa dostal před Prosta na druhé místo. Jezdci Renaultu začal na záda dýchat i čtvrtý di Grassi.

Před zastávkami v boxech bylo pořadí: Bird, da Costa, Prost, di Grassi, Sarrazin, Buemi. V 18. kole zůstal da Costa stát na trati. Velká část pole zajela ve stejnou chvíli do boxů na výměnu vozů.

Po zastávkách zůstal v čele závodu Bird před di Grassim, Sarrazinem a Buemim. Prost vyrobil chybu a propadl se na 8. místo.

Buemi si chtěl vyšlápnout na Sarrazina, ale ve stejnou chvíli vyjel na trať safety car. Hned po restartu se Buemi dostal před Sarrazina na třetí místo.

Mezi první trojicí to bylo v posledních kolech hodně těsné. Ve 28/35 kole se Buemi dostal už na druhé místo.

Poslední kola přinesla úchvatný souboj mezi Birdem a Buemim. Brit ale dokázal Buemiho udržet za sebou a po startu z pole position vyhrál.

Dalším závodem je 12. března Mexiko. Pojede se na kratší verzi okruhu Hermanos Rodríguez.

Výsledky

Doporučujeme

Články odjinud