Buemimu těsně unikl postup do třetí části

Bourdais měl problémy v zatáčkách.

Oba vozy Toro Rosso postoupily do druhé části kvalifikace. Sébastien Buemi skončil jedenáctý, Sébastien Bourdais patnáctý.

"Se svým výkonem jsem celkem spokojen, i když jsem se mohl dostat do top ten, kdybych neudělal chybu v poslední zatáčce. Ale nemá cenu se k tomu vracet, teď se musíme soustředit na zítřek," prohlásil Buemi. "Viděli jsme, že naše auto je mnohem konkurenceschopnější než dřív. Myslím, že můžeme získat nějaké body. Věřím, že se nám bude dařit."

Bourdais byl ještě ráno spokojen s vyvážením, ale v kvalifikaci měl potíže s jízdou v zatáčkách. "Několikrát jsem se otřel o bariéru, ale tady je velký rozdíl mezi dotekem a nárazem," vysvětlil Francouz. "Je to zklamání, protože myslím, že auto dnes mělo potenciál dostat se do třetí části, ale čtrnácté místo není až tak vzadu, takže uvidíme zítra."

Podle hlavního inženýra Laurenta Mekiese prokázal dnešní výkon zlepšení z posledních závodů. "Buemi byl velmi blízko postupu do třetí části, ale na druhou stranu je docela dobré mít čas na volbu zítřejší strategie," přiznal. "Oba jezdci se dostali do druhé části za obtížného provozu na trati, když si zachovali chladnou hlavu. Věříme, že se ještě zlepšíme, a doufejme, že se tak stane brzy."

Doporučujeme

Články odjinud