Buemi se ze svého výbuchu emocí v Montrealu poučil

Buemi se ze svého výbuchu emocí v Montrealu poučil

Během závěrečného víkendu sezóny Formule E bojoval Sebastian Buemi s Lucasem Di Grassim o zisk mistrovského titulu. Po úvodním závodu v kanadském Montrealu, který nevyšel podle Švýcarových představ, došlo před zraky televizních kamer k hádce mezi Buemim a několika dalšími jezdci.

Sebastian Buemi se během sobotního závodu v ulicích kanadské metropole dostal do kontaktu s několika dalším jezdci. Hned po startu poškodil záď Švýcarova vozu Robin Frijns. Druhý incident, během kterého se Buemi dostal do křížku s Danielem Abtem, se odehrál v boxové uličce.

Po skončení závodu si chtěl Buemi veškeré zmíněné momenty se soupeři vyříkat z očí do očí. Jeho výlevu emocí však přihlížely televizní kamery.

Švýcarský pilot stáje Renault e.dams nejprve osočil Antonia Felixe da Costu než si uvědomil, že za poškozenou geometrií jeho monopostu stojí Portugalcův týmový kolega ze stáje Andretti Robin Frijns. I ten si však nakonec od Buemiho vyslechl několik nelichotivých slov.

Po argumentaci s Frijnsem chtěl Sebastiana Buemiho vyzpovídat televizní reportér Formule E Marc Priestley. Po položení první otázky však Buemi zahlédl Daniela Abta a Švýcar předvedl další kolo divoké argumentace. Pilot Renaultu vyčítal Abtovi především kolizi z boxové uličky.

Díky televizním kamerám mohli Buemiho výstup vidět fanoušci po celém světě. I kvůli tomu nyní Švýcar tvrdí, že se z událostí v Montrealu poučil a příště bude při diskuzi se soupeři více dbát na soukromí.

„Je to vždy nepříjemné, když se takovéto věci dostanou do televize. Vždy je to vytržené z kontextu, chtěl jsem jen něco prodiskutovat s Abtem a Frijnsem“, řekl Sebastian Buemi pro motorsport.com.

„Věděl jsem, že jsem rychlý, chtěl jsem se jen bez poškození dostat ze druhé zatáčky. Frijns mi ale poškodil geometrii a rázem bylo hned vše obtížnější. Poté jsem byl šťastný, že mi při kontaktu Abt nepoškodil zadní křídlo.“

„Jen jsem pokládal otázku. Prodiskutoval jsem to s nimi a nyní je již vše ok. Až budu s jezdci chtít o něčem mluvit v budoucnu, budu si dávat větší pozor,“ doplnil Buemi. 

Foto: Formule E

Doporučujeme

Články odjinud