Buemi se o vyhazovu dozvěděl při práci v simulátoru Red Bullu

Buemi se o vyhazovu dozvěděl při práci v simulátoru Red Bullu

Stejně jako Jaime Alguersuari byl i Sébastien Buemi velmi překvapen, když se dozvěděl, že příští rok už nebude závodit pro Toro Rosso.

Včerejší oznámení Toro Rosso o nominaci Jean-Erica Vergneho a Daniela Ricciarda do závodních sedaček přišla pro Švýcara jako blesk z čistého nebe. "Naprosto! Byl jsem zcela zaskočen," odpověděl Buemi na otázku listu 24 heures, zda byl překvapen.

"Pár dní předtím jsme ještě diskutovali o mnoha věcech pro příští rok. A včera ráno jsem byl v simulátoru Red Bullu Racing v Milton Keynes, když mi zavolali Franz (Tost - šéf týmu) a Helmut (Marko - poradce Red Bullu)..."

Vysvětlení dostal švýcarský závodník ve stejném duchu, jako se nesla tisková zpráva týmu. "V podstatě mi řekli, že Toro Rosso existuje proto, aby vychovávalo mladé talenty juniorského týmu, a že po třech letech ve formuli 1 už nemůžu být považován za juniora..."

Stejně jako Alguersuari ale Buemi na Red Bull naštvaný není. "Ano, samozřejmě jsem zklamaný," přiznal. "Ale je to jejich rozhodnutí a já ho respektuji. Nezapomínám, že bez nich bych se nedostal až sem, dlouho mi hodně pomáhali, v podstatě od mého debutu ve formuli BMW (2005), pak ve formuli 3, GP2 a formuli 1."

Jelikož ale takové rozhodnutí nečekal, nemá připravené žádné záložní řešení. "V tuto chvíli nemůžu nic říct. Kromě toho, že v roce 2012 už nebudu řídit vůz Toro Rosso, se mi dveře u Red Bullu nezavřely úplně. Jednáme. Doposud jsme spolu dělali dobrou práci, a to je dobrý základ. A co se mé budoucnosti týče, je mnoho možností. Zůstávám pozitivní, jsem velmi motivovaný."

Doporučujeme

Články odjinud