Buemi o své budoucnosti: Nezáleží na mně, jestli Webber odejde

Buemi o své budoucnosti: Nezáleží na mně, jestli Webber odejde

Sébastien Buemi se dlouhodobě netají ambicí postoupit do týmu Red Bull Racing, ale i když bude podávat nejlepší výkony, potřebuje také volnou sedačku.

Tým Toro Rosso má za úkol vychovávat mladé talenty pro Red Bull Racing a Sébastien Buemi je jedním z nich. Švýcar pochopitelně chce přestoupit, ale musí se nejdřív osvědčit svými výsledky.

"Nezáleží na mně, jestli bude Webber pokračovat nebo ne," uvedl Buemi pro Autosprint. "Co se mě týče, tak vím, že pokud odvedu maximum a získám dobré výsledky, tak se moje hodnota zvýší a můžu dostat šanci. Na to se soustředím. Zbytek jsou jen klepy."

Na druhé straně si ale Buemi musí také hlídat záda, protože po sedačce u Toro Rosso touží Webberův krajan Daniel Ricciardo. Ten pro tým jezdí ve volných trénincích a oba závodní jezdci vědí, že pokud jejich výkony nebudou dobré, může je Ricciardo kdykoliv nahradit. Buemi však v tomto ohledu obavy nemá.

"Jsem v klidu, protože nezávisle na výsledcích jsem vždy odváděl maximum," řekl. "A ve srovnání s týmovým kolegou se mi nikdy nedařilo špatně. Loni, i když to pro mě nebylo nejsnazší, jsem nakonec získal víc bodů než on a lépe se mi dařilo také v kvalifikacích."

"Je zřejmé, že jsem na konci loňského roku měl jisté problémy, nebyl jsem se svojí prací spokojený, ale přes zimu jsem tvrdě pracoval a rok 2011 začal dobře. Red Bull dává příležitost mladým jezdcům dostat se do formule 1, takže vždy víte, že kromě vás jsou tu další piloti, kteří se chtějí ukázat a jezdit pro Red Bull. Když to vzdáte, je to váš konec."

Doporučujeme

Články odjinud