Buemi jen těsně zaostal za Hamiltonem, ale skončil šestnáctý

Bourdais dostatečně nezahřál pneumatiky a byl poslední.

Týmu Toro Rosso se úvodní kvalifikace sezóny z hlediska startovních pozic příliš nevydařila. Nováček Sébastien Buemi sice skončil těsně za Hamiltonem, ale nepostoupil do druhé části kvalifikace, když zajel šestnáctý nejrychlejší čas. Sébastien Bourdais byl dokonce úplně poslední. U týmu Toro Rosso však hodnotí pozitivně, že za celý závodní víkend se ani na jednom z jeho vozů nevyskytly technické problémy.

Sébastien Buemi si pochvaloval, že si poměrně rychle zvykl na kvalifikační tempo, tedy vyjet na trať, zajet čas, vrátit se do boxů, vyměnit pneumatiky a znovu vyrazit na trať. Spokojen byl i s odvedenou prací. "Poslední dny můžeme brát převážně jako testovací, od včerejška se nám toho na autě podařilo celkem dost vylepšit. Získal jsem patřičnou sebedůvěru a cítím, že na tuto práci mám, i když jsem celkem mladý." Poté Švýcar dodal, že viditelnost na slunci se oproti včerejšku zlepšila, ale je třeba si zvyknout.

Sébastien Bourdais byl nadšen ze svého týmového kolegy, který zaostal jen těsně za mclareny. Na svůj vůz si navzdory své zítřejší startovní pozici nestěžoval. "Auto bylo docela dobré. Při svém druhém výjezdu jsem udělal menší chybu a při třetím jsem byl bohužel moc pomalý a nepodařilo se mi zahřát pneumatiky na potřebnou teplotu." Přesto Francouz vyjádřil uspokojení, že tým na tom není oproti konkurenci tak špatně, jak se obávali. Čtyřnásobný šampión bývalé americké série Champ Car doufá, že závod bude podobně jako loni plný různých nepředvídatelných událostí, které mu pomohou posunout se směrem dopředu.

Doporučujeme

Články odjinud