Budeme ještě lepší, slibuje Räikkönen

Budeme ještě lepší, slibuje Räikkönen

Po vítězství v Abú Zabí jsou Kimi Räikkönen a členové týmu Lotus ve velmi dobré náladě a slibují, že se budou dál zlepšovat.

Räikkönen se na Yas Marině postavil letos posedmé na stupně vítězů, tentokrát však na ten nejvyšší. "Je to celkem dobrý způsob, jak ukázat, že všichni udělali správná rozhodnutí," uvedl.

"Celou sezónu jsme ukazovali, jak jsme dobří, a v Abú Zabí jsme ukázali, že umíme vyhrávat. Budeme ještě lepší, slibuji."

Jako vzpomínku na vítězství si Lotus nechal vyrobit 500 triček s Räikkönenovou hláškou: "Dejte mi pokoj, vím, co dělám." Tou reagoval na časté rádiové spojení od týmu během závodu.

"Zdá se, že se do televize dostalo pár našich zpráv z vysílačky. V těch chvílích jste mohli slyšet, jak moc jsem se chtěl soustředit, dělat svoji práci a vyhrát závod. Potřeboval jsem jen vědět, jaká je ztráta jezdce za mnou."

"Myslím, že když budete hledat na YouTube, asi najdete další moje zprávy z auta, dokonce i z mého krátkého působení v NASCAR."

Šéf Lotusu Eric Boullier se raduje, že sázka na Räikkönena týmu vyšla. "Kimi se určitě dobře zapsal a ukázal, že je zpět ve formuli 1 a zpět ve své nejlepší formě," řekl. "Jeho zisk pódiových umístění a vítězství je skvělý pro něj, tým a fanoušky."

Po závodě v Abú Zabí gratulovali Räikkönenovi a Lotusu i mnozí soupeři, například Red Bull veřejně na Twitteru. Nebyl sám. "Po šachovnicové vlajce jsem na okruhu dostal více než 400 zpráv," prozradil Boullier. "Bylo potěšujícím překvapením, že pár z nich přišlo od konkurenčních týmů, že jsou za nás rádi."

Boulliera těší celkově letošní sezóna. Tým si čtvrtým místem plní cíl, ale jak Francouz upozornil, Lotus celý rok proháněl ty nejrychlejší a před pátým Mercedesem má velký náskok.

Doporučujeme

Články odjinud