Bude v čele Renaultu Alain Prost?

Bude v čele Renaultu Alain Prost?

Renault na tom v letošním roce příliš dobře nejspíše nebude. Přesto půjde o jeden z týmů, na který se bude v únoru upínat největší pozornost.

Jaký bude přesný název týmu? Jaké bude jeho zbarvení a kdo bude stát v jeho čele? V prosinci jsme se dozvěděli pouze to, že Renault oficiálně odkoupil tým Lotus a jezdit za něj budou Maldonado a Palmer. Na další podrobnosti si musíme počkat – podle prvotních informací do ledna, ale později Renault upřesnil, že vše zveřejní až v únoru.

Gian Carlo Minardi na svém webu píše, že Renault bude chtít do svého čela Alaina Prosta, kterého dnes můžeme pravidelně vídat v garáži Renaultu ve formuli E. Není to ale poprvé, co je Prost s týmem Renault spojován. Ještě před odkoupením Lotusu se spekulovalo, že v týmu bude mít Prost dokonce minoritní podíl. Nakonec se tak ale nestalo.

Minardi rovněž píše, že se ředitel Renaultu Carlos Ghosn snaží získat pro svůj tým Fernanda Alonsa.

K tématu Renaultu se vyjádřil také Jean Alesi. Ten vnímá návrat Renaultu jako velmi dobrou zprávu pro Francii, ale formu Renaultu vidí pesimisticky.

„V roce 2016 není šance,“ reagoval Alesi pro Motorsport.com na dotaz, zda se může Renault letos dostat na stupně vítězů. „Musí znovu vybudovat tým, takže to bude přechodné období.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud