Bude si Red Bull sám dodělávat motory Renault? Teorie má trhlinu

Bude si Red Bull sám dodělávat motory Renault? Teorie má trhlinu

Včera se na internetu objevila zajímavá, ba téměř konspirační teorie o budoucnosti Red Bullu, který stále nemá pohonnou jednotku pro příští rok.

Vše vlastně začalo už podstatně dříve, když média přišla se spekulací, že by se Red Bull mohl vrátit k Renaultu, od kterého by ale odebíral „neznačkové“ pohonné jednotky.

Včera pak web s názvem The Judge13 uveřejnil zajímavou teorii. Podle ní by měl Red Bull odebírat pohonné jednotky Renault, ale s tím, že si je bude moci sám upravovat a dodělávat. Prý už se na tom tajně pracuje.

Za upgradem motoru, který si vyžádal 11 vývojových žetonů, prý dokonce nestojí Renaultu, ale firma Illmor Maria Illiena. Ten sice skutečně na motoru pracoval, alternativně vedle Renaultu, ale jeho výsledky nakonec implementovány nebyly

Nový upgrade prý nebyl dosud nasazen (má se tak stát v Brazílii) ne proto, že by ho Red Bull nechtěl, ale protože se muselo vyřešit duševní vlastnictví mezi Red Bullem a Renaultem. Illmor přitom hraje v celém příběhu důležitou roli, protože má v úpravách motorů pokračovat pro Red Bull i příští rok.

Jenomže Mario Illien pro Auto Motor und Sport jednoznačně popřel, že by na něčem podobném pracoval.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud