Bude-li to třeba, Ferrari upřednostní Vettela

Bude-li to třeba, Ferrari upřednostní Vettela

U Ferrari bude od sezóny 2019 působit vedle Sebastiana Vettela nováček Charles Leclerc. Ten se zřejmě bude muset připravit na plnění úlohy týmové dvojky, protože Ferrari pravděpodobně nebude váhat upřednostnit na trati Vettela, a to již během úvodních závodů roku.

Sebastian Vettel se v posledních sezónách neúspěšně snažil porazit Lewise Hamiltona v boji o titul mistra světa. Za jeho neúspěšnými pokusy o zisk titulu se Scuderií podle některých hlasů mohla také týmová taktika. Existují názory, že Ferrari mnohokrát přistoupilo k týmové režii příliš pozdě.

V loňské sezóně skončil Vettel na druhém místě se ztrátou osmaosmdesáti bodů na Hamiltona. První zásadní ztrátu zaznamenal německý pilot na Hockenheimu během své domácí grand prix, kde v deštivých podmínkách havaroval a byl nucen odstoupit. Další chyby se dopustil na Monze, kde se v úvodním kole se svým Ferrari roztočil a musel se probíjet zpět na čelní pozice.

V nadcházející sezóně bude novým týmovým kolegou Sebastiana Vettela Charles Leclerc, který by mohl být podle mnohých expertů hrozbou pro Němce. Podle slov nového šéfa Ferrari Mattii Binota však italský tým nebude váhat upřednostňovat v závodech Sebastiana Vettela, a to už v úvodních fázích roku.

„Myslím, že je to normální, speciálně v určitých fázích sezóny, že v některých situacích upřednostníme Sebastiana, řekl Binotto pro web motorsport.com.

„On je vůdce (Vettel), se kterým se budeme snažit vyhrát šampionát. Nic ale není předem dané, hlavní prioritou je to, aby vítězilo Ferrari.“

Vztah mezi Vettelem a Kimim Räikkönenem býval považovaný za jeden z nejklidnějších v paddocku formule 1. Nyní je finský pilot pryč, Binotto ale nepředpokládá, že by Leclerc působil u Ferrari rušivě.

„Mít v týmu dva velmi konkurenceschopné jezdce není nevýhodou, ale příležitostí,“ myslí si nový šéf Ferrari.

„Sebastian nemusí mnoho dokazovat a je naším vůdcem. Charles se stále musí učit, což podotknul i on sám, my ale víme, jak velmi talentovaný je.“

„Každopádně doufám, že nám takovýto dva jezdci pomohou dosáhnout vrcholných pozic,“ uzavřel Binotto.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud