Bude jezdit Red Bull s motory Honda?

Bude jezdit Red Bull s motory Honda?

Podle Auto Motor und Sport, ale také podle italských médií se nyní zdá jako nejpravděpodobnější varianta, že Red Bull bude příští rok jezdit s motory Honda.

Mercedes je odmítl, jednání s Ferrari zkrachovala a vrátit se k Renaultu, se kterým mají vyostřený vztah také není reálné. Red Bull má už zkrátka jedinou možnost, která se podle aktuálních spekulací jeví jako nejpravděpodobnější – Red Bull bude jezdit s motory Honda.

Nebude to sňatek z lásky ale z rozumu. Honda dostane peníze na vývoj, Red Bull podpoří změny pravidel, na kterých se nedávno dohodli výrobci – vývoj po celou sezónu, vyšší počet vývojových žetonů apod. Kromě toho Japoncům poskytne více dat, než dostávají momentálně ze dvou vozů McLarenu.

Problém může být ve Wokingu. McLaren šel do partnerství s Hondou kvůli tomu, aby měl svůj téměř tovární motor a ne aby byl pouze jedním ze zákazníků. Dennise by ale mohly uklidnit právě výhody spolupráce Honda – Red Bull a také ujištění, že se jedná pouze o dočasné řešení. Red Bull by v budoucnu mohly pohánět motory Audi. Skandál VW sice nevytváří nejlepší podmínky, ale pokud vývoj pohonné jednotky zaplatí Red Bull, mohli by na to Němci i slyšet.

Toro Rosso se pak zřejmě vrátí pod křídla Ferrari.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud