Brzké přípravy na sezonu se Haasu vyplácí

Brzké přípravy na sezonu se Haasu vyplácí

Nejmladší tým ve startovním poli oproti loňsku zaznamenal zlepšení a podle všeho od něho můžeme očekávat vyrovnanější výkony než v debutové sezoně.

Americký tým Haas je sice po třech odjetých závodech sezony 2017 „až“ sedmý a v úvodní velké ceně vůbec nebodoval, přesto však vypadá silněji než loni, kdy ho po slibném začátku provázely větší či menší problémy. Podle šéfa týmu Günthera Steinera je to dáno tím, že se Haas rozhodl zaměřit na letošní ročník velice brzy v průběhu loňského roku. Ovoce sklízí také rozhodnutí přivést do týmu posily odjinud.

„Udělali jsme krok dopředu, což je dobré a přirozené. Loni jsme začínali. Na první rok to nebylo zlé, ale bylo třeba ukázat progres. A to se zatím daří. Auto vypadá silněji než loni a tým působí sehraněji.

Vždy jsme si říkali, že se musíme zlepšit v přípravách na závodní víkendy. Dostat do týmu správné lidi chce čas, obvykle mívají dlouhodobé závazky jinde. Na konci loňského roku k nám ale mohli přijít a zdá se, že to začíná fungovat.

Vypadáme mnohem solidněji než loni. Srovnáváme se s Williamsem nebo Renaultem – dříve Benettonem, Tolemanem a kdo ví čím vším dalším. Dokazuje to, že odvádíme slušnou práci. Boj s těmi nejlepšími je velké sousto, ale už pohybování se v přední části středu pole je velmi povzbudivé.

Výsledky se ale nedostaví zadarmo, potřebujete mnoho dobrých lidí. Porazit soupeře je náročné, ale také zábavné,“ prohlásil Steiner.

Steinerova slova potvrzuje také Romain Grosjean, osmý pilot v cíli Velké ceny Bahrajnu:

„Máme na palubě více lidí, lépe si rozumíme a máme více dat k analyzování, což je skvělé. Když se trápíme, máme lidi, kteří umějí přijít na kloub příčinám, ať už jsou to pneumatiky nebo třeba aerodynamika. Všechny oblasti máme pokryté.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud